Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Zorgkundige

Over de opleiding

Als Verzorgende/Zorgkundige werk je graag met mensen in uiteenlopende zorgsituaties. Je vindt het belangrijk dat de zorgvrager een goede lichamelijke verzorging krijgt, maar daarnaast wil je ook instaan voor zijn welzijn op sociaal en psychisch vlak. Je bent bereid je in te leven in de belevingswereld van de oudere zorgvrager en je benadert de zorgvrager en zijn familie vanuit een respectvolle houding. Je stimuleert zoveel mogelijk de zelfactiviteit van de zorgvrager binnen een sfeer van geborgenheid en veiligheid. Je wil graag samenwerken in een team met collega's en leidinggevenden.

Zorgkundige
Na het certificaat 'Verzorgende' kan je verder het certificaat 'Zorgkundige' behalen. Met het certificaat Zorgkundige voldoe je aan de kwalificatievereisten zoals vermeldk in het KB van 12 januari 2006 'tot vaststelling van de verpleegkundige activiteiten die de zorgkundige kan uitvoeren en de voorwaarden waaronder de zorgkundige deze handelingen kan stellen'.

Het certificaat 'Zorgkundige' is erkend door de federale overheid volksgezondheid.

Op basis van dit certificaat kan je definitief worden geregistreerd als zorgkundige.

Wil je deze opleiding volgen maar spreek je nog onvoldoende Nederlands?
heb je nog geen module 2.4 Nederlands behaald? Schrijf je dan in voor het traject Nederlands (NT2) voor de sociale sector.

Laatste aanpassing van deze pagina: 22/11/2020

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Trajectbegeleiding

Wil je informatie over de verschillende opleidingen van personenzorg? Wil je weten welke trajecten mogelijk zijn? Neem dan contact op met de trajectbegeleiding.