Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Zorgmassage bij kanker

Over de opleiding

Officiële benaming opleiding: Masseur

Volg de volledige specialisatie opleiding (120 u) tot zorgmasseur bij kanker. Je krijgt bij het afstuderen het certificaat van (zorg)masseur. Hiermee kan je aan de slag als vrijwilliger in de zorgsector of als professioneel masseur op de private markt.

Je kan ook als afgestudeerde zorgverlener zorgmassages integreren in je job als zorgkundige, verpleegkundige, ergotherapeut, animator,.. Ook mantelzorgers zijn welkom in deze lessen.

Je leert verschillende zachte massagetechnieken aan die veilig zijn voor kankerpatiënten. Aan de hand van een vragenlijst leer je mogelijke contra-indicaties opsporen en aanpassingen voorstellen. Je krijgt praktische richtlijnen die van toepassing zijn bij alle mensen met een ernstige ziekte.

Een ervaren massagedocent en gastspreker dompelen je onder in de leefwereld van kankerpatiënten. We gaan dieper in op de ziekte: behandelingen, bijwerkingen, enz.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je een zorgmassage op maat geven. We staan eveneens stil bij communicatie met kankerpatiënten en zelfzorg voor de masseur. 

De cursus bestaat uit 40 uur theorie en 80 uur praktijk die samen één geheel vormen.

Bekijk hier de online infosessie over deze opleiding.... 

Laatste aanpassing van deze pagina: 07/10/2021

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren:

Secretariaat

Heb je een vraag over je inschrijving? Neem contact op met het secretariaat.