CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Over onze naam: Encora

Vijf stedelijke centra voor volwassenenonderwijs (SCVO-Nijverheidsschool, SCVO-Sité, SCVO-Sité2, SCVO-SIVO, en SCVO-Talen) bundelden vanaf 1 september 2013 hun krachten met een nieuwe naam: Encora - Centrum voor Volwassenenonderwijs.

We hebben een rijke geschiedenis in het Stedelijk Volwassenenonderwijs in Antwerpen. Nu bieden we meer dan 120 opleidingen aan. 

Bij Encora kan je opleidingen volgen in verschillende opleidingsdomeinen: diploma secundair onderwijs, ICT & administratie, kapper & lichaam, mode, multimedia & web, Nederlands leren, talen, techniek, zorg. Bij Encora zit je talent op de juiste plaats.

Encora is geen afkorting of letterwoord, maar is een woord met een dynamisch, temperamentvol, motiverend, appellerend en professioneel karakter. We kozen het omdat het een krachtig en tijdloos woord is dat bovendien makkelijk uitspreekbaar is in verschillende talen.

‘Encora’ doet denken aan woorden in verschillende talen: 

  • encore (Frans), ancora (Italiaans): nog, opnieuw 
  • encore (Engels): toegift, bis(nummer), herhaling 
  • core (Engels, Frans): kern, hart 
  • encouragement (Engels, Frans): aanmoediging 

Door de link met die woorden roept Encora associaties op met 'ontplooiing', 'groei' en 'kansen bieden', maar ook aan 'een tweede kans krijgen' en aan 'niet opgeven'. Met de naam Encora wil het Stedelijk Volwassenenonderwijs iedereen aanmoedigen om telkens opnieuw kansen te zien en aan te pakken. We dragen de cursist in ons hart. We begeleiden onze cursisten om zich te ontplooien. 'Leren' brengt een nieuwe wending in het leven en maakt je sterker. 

Bekijk hier onze missie en visie...