Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Encora - een nieuwe naam

Cursiste volgt les en lacht naar de cameraEncora - Centrum voor Volwassenenonderwijs is een nieuwe in het volwassenenonderwijs sinds 1 september 2013. Vijf stedelijke centra voor volwassenenonderwijs (SCVO-Nijverheidsschool, SCVO-Sité, SCVO-Sité2, SCVO-SIVO, en SCVO-Talen) bundelden hun krachten en traden samen naar buiten als CVO Encora.

We hebben een rijke geschiedenis in het Stedelijk Volwassenenonderwijs in Antwerpen. Nu bieden we meer dan 90 opleidingen aan. 

Bij Encora kan je opleidingen volgen in verschillende opleidingsdomeinen: ambachten, bedrijfsbeheer, bibliotheek, computer, diploma secundair onderwijs, foto, grafisch & web, grime & visagie, hair, beauty & wellness, mode, Nederlands voor anderstaligen, personenzorg, schoonheidsspecialisttalen, techniek en vrachtwagenchauffeur. Bij Encora zit je talent op de juiste plaats.

Encora is geen afkorting of letterwoord, maar is een woord met een dynamisch, temperamentvol, motiverend, appellerend en professioneel karakter. We kozen het omdat het een krachtig en tijdloos woord is dat bovendien makkelijk uitspreekbaar is in verschillende talen.

‘Encora’ doet denken aan woorden in verschillende talen: 

  • encore (Frans), ancora (Italiaans): nog, opnieuw 
  • encore (Engels): toegift, bis(nummer), herhaling 
  • core (Engels, Frans): kern, hart 
  • encouragement (Engels, Frans): aanmoediging 

Door de link met die woorden roept ‘Encora’ assosicaties op met ontplooiing, groei, kansen bieden; aan het krijgen van een tweede kans en het niet opgeven. Met de naam ‘Encora’ wil het Stedelijk Volwassenenonderwijs iedereen aanmoedigen om telkens opnieuw kansen te zien en aan te pakken. We dragen de cursist in ons hart. We begeleiden onze cursisten om zich te ontplooien. “Leren” brengt een nieuwe wending in het leven en maakt je sterker.