Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Het Leeseil@nd viert zijn jubileumeditie!dinsdag 7 november 2017

In ons zesjarige bestaan werden er 19 boeken gelezen en besproken in een intieme leeskring met NT2-cursisten van richtgraden 3 en 4. Onze visie is Nederlandstalige literatuur dicht bij de NT2-cursist te brengen.
Cover van het boekd Villa des Roses van Willem Elsschots

Naast 15 oorspronkelijk Nederlandstalige boeken staan er op onze leeslijst ook vier vertaalde boeken: drie uit het Frans (twee van de Belgische Amélie Nothomb en een van Éric-Emmanuel Schmitt, een Franse schrijver met een Belgisch adres) en een uit het Engels (van de Belgische schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou). We zetten ook die vertaalde boeken op het literaire bord van het Leeseil@nd, omdat ze interessante onderwerpen hebben die veel gespreksstof kunnen leveren (wat bleek!) én omdat ze in een toegankelijke taal zijn geschreven.

Het hoogtepunt van onze bijeenkomsten was het bezoek van Gie Bogaert, de schrijver van Roosevelt, in januari vorig schooljaar. Het verhaal over de Rooseveltplaats in Antwerpen heeft ons een boeiende leeservaring bezorgd en het gesprek met de auteur, waarin hij onder andere het ontstaan van het boek toegelicht heeft, is ons bijzonder bijgebleven.

Onze 20ste leeseditie vieren we met dé klassieker van de Nederlandstalige literatuur: Villa des Roses, Willem Elsschots debuutroman uit 1913.

Het Leeseil@nd vindt voor de eerste keer plaats in het Encora-gebouw van de campus Grotesteenweg, in de lokaal 1209 op de tweede verdieping.

In de schoolbibliotheek annex open leercentrum ‘Agora’ zijn er 10 exemplaren gereserveerd voor de NT2-cursisten van richtgraden 3 en 4.

Heel graag tot dinsdagavond 7 november 2017 om 18.30 uur in lokaal 1209!

Literaire groeten!
Het Leeseil@nd-team