Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 21/08/2018
vb. 21/08/2018

Interessepeiling Bibliotheek dagopleiding en versneld traject

Bibliotheekmedewerker scant boeken
De opleiding Bibliotheek-informatiebemiddelaar is een avondopleiding en duurt 1,5 jaar. We bekijken momenteel of er interesse is voor een dagopleiding op 1 jaar en voor een versneld traject met afstandsonderwijs.

Interessepeiling eenvoudig Arabisch voor de zorgsector

twee personen praten met elkaar
We bekijken momenteel of er vraag is naar een cursus eenvoudig communiceren in het Arabisch voor mensen die werken in de zorgsector.

NIEUW: Start to ICT

cursisten in de ICT les
De modules in deze opleiding zijn er speciaal voor wie vertrouwd wil geraken met de computer, tablet of smartphone. In deze beginnerscursus leer je stap voor stap de mogelijkheden van de computer kennen. Met de hulp van de lesgever krijg je meer vertrouwen om zelf veilig aan de slag te gaan.

VERNIEUWD: Bibliotheekmedewerker - informatiebemiddelaar

Bibliotheekmedewerker scant boeken
Onze bibliotheekopleiding krijgt vanaf september een vernieuwd programma om zo beter aan te sluiten bij de hedendaagse behoeften van bibliotheken en documentatiecentra.

NIEUW: Videobewerking

hand met smarthphone filmt olifant
In de module videobewerking leer je op een vlotte manier werken met digitale video. Je neemt beeldmateriaal op met camera en/of smartphone, je leert technieken aan om de beelden te monteren en te bewerken.

NIEUW: Lingerie en strandmode

vrouw op het strand
In de module lingerie en strandmode leer je werken met elastische stoffen en de verschillende soorten elastiek en kant. Je maakt een slip, nachtkleed, body of badpak en een bikini of BH.

NIEUW: Games & Apps

Computer en tablet met apps
In de modules Games & Apps programmeer je met de taal Javascript. Voor iedereen met ambitie om te leren programmeren is dit in een interessant vertrekpunt. Voor wie al ervaring heeft met Javascript in webontwikkeling of webdesign is deze opleiding een zeer belangrijke aanvulling.

NIEUW: Autodesk Inventor

Logo Autodesk Inventor
Autodesk Inventor is een 3D mechanical en solid-modeling ontwerpsoftware die door Autodesk is ontwikkeld om 3D digitale prototypen te maken. Met deze software kunnen gebruikers nauwkeurige 3D-modellen produceren om te helpen bij het ontwerpen en simuleren van producten voordat ze worden gebouwd.

Encora NT2 is de Slimste School van 't Stad

logo slimste school 2017
De opleidingsgroep NT2 van Encora mag zich een jaar lang de Slimste School van 't Stad noemen. Met 102 punten zijn zij de grote winnaar geworden van de derde editie van deze quiz voor het goede doel. Deze ploeg wint voor de tweede editie op rij de trofee, een grote 'wisselbeer' die zij een jaar lang in hun school mogen zetten. De opbrengst van deze quiz voor het goede doel bedraagt maar liefst 3000 euro.

NIEUW: Brushingtechnieken en Haarverzorging

Brushingtechniek
Wil je graag hedendaagse brushingtechnieken onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor onze nieuwe cursus op donderdag. Gedurende 10 weken leer je de knepen van het vak, vooral door veel te oefenen. Op het einde van de cursus kan je hippe kapsels vorm geven!

21 Encora opleidingen zijn een knelpuntberoep

Encora heeft een ruim aanbod aan zeer uiteenlopende opleidingen. 21 van die opleidingen staan op de lijst van knelpuntberoepen.

Nieuw bij Encora: Barbier - nog enkele plaatsen beschikbaar

materiaal van een barbier
Vanaf volgend schooljaar start Encora met een opleiding Barbier. In deze opleiding doorloop je op een half jaar alle facetten van het herenkappen.

Nieuw bij Encora | 2017-2018

Oefenbaby op ververskussen
Barbier of kraamzorg, het zijn maar twee van de tientallen opleidingen die je kan volgen bij Encora. Vanaf volgend schooljaar is de thuisbasis van de meeste Encora-opleidingen de Campus Grotesteenweg 224-226 in Berchem, waar drie extra verdiepingen in gebruik genomen worden. Deze vlot bereikbare campus is een moderne, aangename leerplek met restaurant, bibliotheek, laptopwerkplekken etc.

Cursisten Portugees op de radio!

logo van het radioprogramma
Cursisten van de opleiding Portugees richtraden 3 en 4 namen deel aan het Portugese radioprogramma "Desafio em 77 palavras" van Radio Sim. Veteraan-cursist Theo de Backer en juf Luiza waren de drijvende krachten achter dit initiatief.

Een leeservaring om te koesteren

Gie Bogaert geeft uitleg voor de groep
Maandagavond 23 januari 2017 zullen de deelnemers van de leesgroep 'Het Leeseil@nd' nooit vergeten. Voor de eerste keer in het zesjarige bestaan van het Leeseil@nd en 18 boeken die we in de voorbije schooljaren gelezen hebben, kregen we het bezoek van een schrijver. Wie ons kwam bezoeken is al een tijdje in onze school bekend - de grote Gie Bogaert. Een ongelooflijk goede schrijver, een boeiende verteller, een enthousiaste en een warme persoon en vermoedelijk een fantastische leraar. Gie Bogaert is een 59-jarige Vlaamse schrijver, leraar Nederlands aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout en docent proza aan de Schrijversacademie in Antwerpen. 'Roosevelt' is zijn tiende roman.

Word industrieel elektricien op één jaar tijd

Ben je geïnteresseerd in elektrische machines, elektrische aandrijvingen of installaties of geautomatiseerde systemen?

Word fotograaf op 1,5 jaar

Wil je op een professionele manier foto's leren maken? Ben je in het bezit van een digitale fotocamera en wil je die optimaal leren benutten?

NIEUW: CNC Operator - Draaier/Frezer

Vanaf 31 januari kan je bij Encora de opleidingen CNC operator en Draaier/Frezer volgen. Je kan dit combineren met algemene vorming om zo je diploma hoger secundair onderwijs behalen.
Subscribe to Nieuws