Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 23/11/2017
vb. 23/11/2017

Oproep tot kandidaatstelling voor het vertegenwoordigen van de cursisten in de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor)

De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) is de strategische adviesraad voor het beleidsdomein Onderwijs en Vorming. Als advies- en overlegorgaan speelt hij een belangrijke rol in de voorbereiding van het onderwijsbeleid.

NIEUW: Brushing

Brushingtechniek
Wil je graag hedendaagse brushingtechnieken onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor onze nieuwe cursus op donderdag. Gedurende 10 weken leer je de knepen van het vak, vooral door veel te oefenen. Op het einde van de cursus kan je hippe kapsels vorm geven!

Op reis modules weer van start

kaartje en pen
Bij Encora denken we alvast aan de volgende zomer. Volg nu een korte taalcursus Grieks, Italiaans of Spaans.

Tussenkomst inschrijvingsgeld en cursusgeld

Volg je de opleiding Begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang, Jeugd- en gehandicaptenzorg, Verzorgende, Webdesigner, Webontwikkelaar of Zorgkundige?

Campus Eikenstraat bereikbaar via Lange klarenstraat 11

verkeersbord: werken in uitvoering
Op maandag 11 september starten er werken in de Eikenstraat (tot eind november). Deze keer zal de hele straat aangepakt worden.

Vrijgekomen plaatsen in de opleiding kraamzorg

Er zijn een paar plaatsen vrijgekomen voor de opleiding Kraamzorg! Wil je er nog bijzijn en starten dit semester? Dan is snel zijn de boodschap!

21 Encora opleidingen zijn een knelpuntberoep

Encora heeft een ruim aanbod aan zeer uiteenlopende opleidingen. 21 van die opleidingen staan op de lijst van knelpuntberoepen.

Nieuw bij Encora: Barbier - nog enkele plaatsen beschikbaar

materiaal van een barbier
Vanaf volgend schooljaar start Encora met een opleiding Barbier. In deze opleiding doorloop je op een half jaar alle facetten van het herenkappen.

Nieuw bij Encora | 2017-2018

Oefenbaby op ververskussen
Barbier of kraamzorg, het zijn maar twee van de tientallen opleidingen die je kan volgen bij Encora. Vanaf volgend schooljaar is de thuisbasis van de meeste Encora-opleidingen de Campus Grotesteenweg 224-226 in Berchem, waar drie extra verdiepingen in gebruik genomen worden. Deze vlot bereikbare campus is een moderne, aangename leerplek met restaurant, bibliotheek, laptopwerkplekken etc.

Cursisten Portugees op de radio!

logo van het radioprogramma
Cursisten van de opleiding Portugees richtraden 3 en 4 namen deel aan het Portugese radioprogramma "Desafio em 77 palavras" van Radio Sim. Veteraan-cursist Theo de Backer en juf Luiza waren de drijvende krachten achter dit initiatief.

Een leeservaring om te koesteren

Gie Bogaert geeft uitleg voor de groep
Maandagavond 23 januari 2017 zullen de deelnemers van de leesgroep 'Het Leeseil@nd' nooit vergeten. Voor de eerste keer in het zesjarige bestaan van het Leeseil@nd en 18 boeken die we in de voorbije schooljaren gelezen hebben, kregen we het bezoek van een schrijver. Wie ons kwam bezoeken is al een tijdje in onze school bekend - de grote Gie Bogaert. Een ongelooflijk goede schrijver, een boeiende verteller, een enthousiaste en een warme persoon en vermoedelijk een fantastische leraar. Gie Bogaert is een 59-jarige Vlaamse schrijver, leraar Nederlands aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout en docent proza aan de Schrijversacademie in Antwerpen. 'Roosevelt' is zijn tiende roman.

Word industrieel elektricien op één jaar tijd

Ben je geïnteresseerd in elektrische machines, elektrische aandrijvingen of installaties of geautomatiseerde systemen?

Word fotograaf op 1,5 jaar

Wil je op een professionele manier foto's leren maken? Ben je in het bezit van een digitale fotocamera en wil je die optimaal leren benutten?

NIEUW: CNC Operator - Draaier/Frezer

Vanaf 31 januari kan je bij Encora de opleidingen CNC operator en Draaier/Frezer volgen. Je kan dit combineren met algemene vorming om zo je diploma hoger secundair onderwijs behalen.
Subscribe to Nieuws