Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 16/04/2021
vb. 16/04/2021

Opnieuw lessen in code rood vanaf 19 april

Vanaf 19 april starten de lessen terug in code rood volgens de planning die je reeds kreeg. Je studeert thuis en komt alleen naar school als je een afspraak of een les hebt met je leerkracht.

Café Encora - De Paas-editie

Voor de derde aflevering van Café Encora dook Patron Sven Peeters weer samen met Jo Smits en helemaal coronaproof de opnamestudio in. Ze nodigden weer heel wat boeiende gasten uit voor deze paas-editie van Café Encora.

Interessepeiling Duits in dagonderwijs

We bieden de startmodule Duits voorlopig enkel in avondonderwijs aan. We peilen momenteel naar de interesse om de opleiding vanaf september 2021 ook overdag op te starten (startmodule 1.1).

Verslagje van een online gastles Portugees 1.2 door Carla Bento

 Carla Bento
Woensdagavond 3 maart hadden de cursisten van Portugees 1.2 een gastspreker in hun tele-les. Carla Bento, Grundtvig taalassistente in onze Portugese afdeling in 2009, geeft nu les aan de Erasmusstudenten in de universiteitsstad Coimbra in Portugal.

Café Encora - Complimentenweek

Café Encora met Filip Mariën
Bij Encora maken we van complimentendag (1 maart) een complimentenweek. Patron Sven Peeters dook weer met Jo Smits de opnamestudio in voor een extra editie van Café Encora. Collega Filip Mariën speelt en zingt op het vrij podium.

Salonwerking nog zeker tot 18 april gesloten

Nu de kappers en schoonheidsspecialisten hun deuren weer mogen openen hopen veel van onze klanten dat ze ook bij Encora weer terecht kunnen in het kapsalon of het schoonheidssalon. Helaas blijft onze salonwerking nog zeker tot 18 april gesloten.

Tweewekelijkse rubriek voor NT2-cursisten Adin en Adeline in de Wablieft-krant

Wablieft. De duidelijkste krant
Vanaf woensdag 10 februari krijgen Adin Lubis en Adelina Soiu, twee NT2-cursisten bij Encora uit de Open Klas Richtgraad 3-4 (de OKC), tweewekelijks een wisselcolumn in de papieren uitgave van de Wablieft-krant.

Stad Antwerpen geeft samen met Encora kansen aan talent in de kinderopvang

kind met gekleurde handen. foto: pexels - Sharon McCutcheon
Met het project ‘Kansen voor Talent in de Kinderopvang’ biedt stad Antwerpen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt voortaan individuele opleidingstrajecten aan. Zo wil ze werkgevers in Antwerpen helpen gekwalificeerde medewerkers voor de kinderopvang te vinden.

Café Encora – Samen in aparte tijden

De eerste uitzending van Café Encora is een feit! Wij nodigen jullie graag allemaal uit, cursist én docent, in onze virtuele kroeg.

Nieuwe computeropleidingen tweede semester

cursisten in de ICT les
We breiden ons aanbod computeropleidingen uit met Starten met sociale media, PowerPoint en Prezi, Werken in de cloud, Veelgebruikte Apps en Microsoft Outlook. Lees meer over de opleidingen:

NIEUW: Voetzorg bij kanker

Voetzorg bij kanker
Deze module is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen CVO Groeipunt (Oost-Vlaanderen) en CVO Encora (Antwerpen), en is erkend door het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming.

NIEUW: Elektrotechnicus

Vanaf februari vervangt de opleiding Elektrotechnicus de opleiding "Residentieel Elektrotechnisch Installateur".

NIEUW: Basis art director

Een gemiddelde consument ziet tegenwoordig per dag enkele duizenden beelden op zich afkomen. Waarom zeggen sommige beelden en ideeën jou niets, en blijven andere op je netvlies plakken? Dat heeft deels te maken met goede art direction.

Code geel, oranje, rood... wat betekenen die kleurcodes eigenlijk?

kleurcodes onderwijs corona
Eind vorig schooljaar werkte de overheid draaiboeken uit met kleurcodes: fase geel, fase oranje en fase rood. Voor elke fase gelden er andere beperkingen over het aantal toegelaten cursisten op een campus, het gebruik van de lokalen, veiligheid en hygiëne en nog veel meer.

Secretariaat enkel bereikbaar via telefoon of e-mail

Corona update
Je kan het secretariaat enkel nog telefonisch of per e-mail bereiken. Voor de meest gebruikte documentaanvragen werd ook een e-loket toegevoegd.

Code rood, wat je moet weten.

tekening 3 personen met mondmasker
Sinds 16 november werken we volgens code rood in het volwassenenonderwijs.

NIEUW: Pruiken maken

dame met grijze pruik
We zijn trots dat we de ambacht van pruiken maken als nieuwe opleiding kunnen aanbieden in ons centrum. Je kan deze module (een variant op de module Hairstyling voor theater, film en TV) volgen als je de initiatiemodule hairstyling of de module gelegenheidskapsels reeds gevolgd hebt.

Richtlijnen bij ziekte en quarantaine door Corona

In dit bericht lees je meer informatie over wat je moet doen als je ziek bent of in quarantaine moet blijven.

Certificaten en diploma's

Door de coronamaatregelen kunnen we geen proclamatiefeest organiseren op school.

Een niveaubepaling vreemde talen doe je nu online

Wil je graag een taal waar je al eerder kennis mee maakte van onder het stof te halen? Dan kan je vanaf nu bij Encora online je huidige niveau testen.

Blader door de Encora brochure

Dit is onze nieuwe brochure met het opleidingsaanbod van Encora voor volgend schooljaar. Blader nu alvast door de digitale versie.

Encora is nu ook een EVC-testcentrum

Ben je al actief in de sector van de kinderopvang? Dan kan je op basis van je vaardigheden, ervaring en kennis die je dankzij je job, hobby of zelfstudie hebt verworven, laten erkennen in ons EVC-testcentrum. Met een EVC-traject kan je je competenties die je in de loop der jaren hebt opgebouwd laten testen bij een EVC-Testcentrum. Dit gebeurt op basis van bestaande beroepskwalificaties.

Kijk eens in de spiegel van het Encora kapsalon & schoonheidssalon

cursiste geeft klant handverzorging
De cursisten van Encora ontvangen je graag in onze salons op de campus Grotesteenweg 226 in Berchem. Je kan er terecht voor allerlei schoonheidsbehandelingen en -verzorgingen. Of kijk eens in de spiegel van het Encora kapsalon. Als klant betaal je een democratische prijs. De behandelingen worden uitgevoerd onder deskundige begeleiding van een vakleerkracht.
Subscribe to Nieuws