Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 19/12/2018
vb. 19/12/2018

NIEUW: Word en Excel cursussen

logo word en excel
De basis computeropleidingen waarin je leert werken in Windows, Word en/of Excel zijn terug van weggeweest. We hebben deze een tijdlang niet meer aangeboden, maar kregen wel vragen om hier opnieuw mee te starten. In september ging de module Start to ICT van start waarin je basisvaardigheden kan aanleren. In februari komen daar de modules Word voor beginners, Excel voor beginners en Excel voor gevorderden bij.

NIEUW: Specialisatie Nieuwe mediatechnieken (AGV)

cursisten specialisatie nieuwe mediatechnieken
De masterclass gaat verder waar je opleiding allround make-up artist stopt. volg deze opleiding om je verder te specialiseren.

NIEUW: Waxen voor gevorderden

waxen
In 10 lessen maak je kennis met:

Interessepeiling: Videobewerking en Games & Apps

Ipad en computer
We peilen momenteel naar de interesse om in februari 2019 te starten met de modules Videobewerking en Games & Apps. Indien er voldoende interesse is kunnen we deze in al in februari 2019 aanbieden.

NIEUW: Handtassen en kleine lederwaren (marokijnbewerker)

Cursist Marokijnbewerker aan machine
Binnenkort kan je bij Encora ook leren werken met lederwaren. In deze opleiding oefen je methodes en technieken om zelf handtassen en kleine lederwaren zoals een geldbeugel, riem, sleutelhanger.... te ontwerpen en vervaardigen.

Vervolgmodule Studio make-up vanaf 15 november

cursisten visagie
Vanaf 15 november starten we met een versnelde cursus studio make-up. Je volgt elke donderdag de ganse dag les tot einde januari. Je kan inschrijven voor deze module als je het deelattest beauty make-up behaalde.

NIEUW: Bijlessen Frans voor leerlingen secundair onderwijs

wegenkaart met detail van Parijs
Vanaf de herfstvakantie organiseert Encora bijlessen Frans. De lessen vinden plaats op woensdagnamiddag op onze lesplaats Eikenstraat in het centrum van Antwerpen.

Start module Arabisch voor de zorgsector op 6 november

twee personen praten met elkaar
We onderzochten de afgelopen maanden met een interessepeiling op onze website of er vraag is naar een cursus eenvoudig communiceren in het Arabisch voor mensen die werken in de zorgsector. En die interesse is zeker, daarom starten we na de herfstvakantie met de module 'Eenvoudig Arabisch voor de zorgsector'.

Nog enkele plaatsen bij hand- en voetverzorging

voetverzorging
Wil je schoonheidsspecialist worden? Of enkel de opleidingsonderdelen hand- en/of voetverzorging volgen? Je kan je nu nog inschrijven voor de module handverzorging en/of het intensieve traject voetverzorging.

Grote vraag naar kraamverzorgers

Oefenbaby op ververskussen
De vraag naar kraamverzorgers is erg groot. Heb je al een opleiding kinderverzorging of verzorgende of zorgkundige gevolgd? Dan kan je op een half jaar het certificaat van kraamverzorger behalen bij Encora. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Schoolborden voor Mali

Schoolbord voor Mali
In april lanceerde de vzw Mali-ka-di een oproep om (afgedankte, maar nog bruikbare) groene schoolborden te doneren aan een schooltje in Fintiguila, Mali. Willie van Peer, cursist Italiaans bij Encora en actief bij die vzw vroeg onze school of we borden konden schenken. Zo komt het dat er nu enkele groene schoolborden die dienst hebben gedaan bij Encora op weg zijn naar Mali.

Interessepeiling Bibliotheek dagopleiding en versneld traject

Bibliotheekmedewerker scant boeken
De opleiding Bibliotheek-informatiebemiddelaar is een avondopleiding en duurt 1,5 jaar. We bekijken momenteel of er interesse is voor een dagopleiding op 1 jaar en voor een versneld traject met afstandsonderwijs.

NIEUW: Aan de slag met ICT

cursisten in de ICT les
In deze module leer je op een eenvoudige manier (bijv. aan de hand van installatiewizards …) een voorgeïnstalleeerde computer bedienen en eenvoudige problemen oplossen ('eerste hulp bij ICT-problemen'). Je leert tevens vertrouwd te geraken met het toestel, maakt kennis met een verscheidenheid aan ICT-tools om eenvoudige digitale inhoud aan te maken en leert bestanden opslaan en ordenen.

VERNIEUWD: Bibliotheekmedewerker - informatiebemiddelaar

Bibliotheekmedewerker scant boeken
Onze bibliotheekopleiding krijgt vanaf september een vernieuwd programma om zo beter aan te sluiten bij de hedendaagse behoeften van bibliotheken en documentatiecentra.

NIEUW: Videobewerking

hand met smarthphone filmt olifant
In de module videobewerking leer je op een vlotte manier werken met digitale video. Je neemt beeldmateriaal op met camera en/of smartphone, je leert technieken aan om de beelden te monteren en te bewerken.

NIEUW: Lingerie en strandmode

vrouw op het strand
In de module lingerie en strandmode leer je werken met elastische stoffen en de verschillende soorten elastiek en kant. Je maakt een slip, nachtkleed, body of badpak en een bikini of BH.

NIEUW: Games & Apps

Computer en tablet met apps
In de modules Games & Apps programmeer je met de taal Javascript. Voor iedereen met ambitie om te leren programmeren is dit in een interessant vertrekpunt. Voor wie al ervaring heeft met Javascript in webontwikkeling of webdesign is deze opleiding een zeer belangrijke aanvulling.

NIEUW: Autodesk Inventor

Logo Autodesk Inventor
Autodesk Inventor is een 3D mechanical en solid-modeling ontwerpsoftware die door Autodesk is ontwikkeld om 3D digitale prototypen te maken. Met deze software kunnen gebruikers nauwkeurige 3D-modellen produceren om te helpen bij het ontwerpen en simuleren van producten voordat ze worden gebouwd.

21 Encora opleidingen zijn een knelpuntberoep

Encora heeft een ruim aanbod aan zeer uiteenlopende opleidingen. 21 van die opleidingen staan op de lijst van knelpuntberoepen.

Cursisten Portugees op de radio!

logo van het radioprogramma
Cursisten van de opleiding Portugees richtraden 3 en 4 namen deel aan het Portugese radioprogramma "Desafio em 77 palavras" van Radio Sim. Veteraan-cursist Theo de Backer en juf Luiza waren de drijvende krachten achter dit initiatief.

Een leeservaring om te koesteren

Gie Bogaert geeft uitleg voor de groep
Maandagavond 23 januari 2017 zullen de deelnemers van de leesgroep 'Het Leeseil@nd' nooit vergeten. Voor de eerste keer in het zesjarige bestaan van het Leeseil@nd en 18 boeken die we in de voorbije schooljaren gelezen hebben, kregen we het bezoek van een schrijver. Wie ons kwam bezoeken is al een tijdje in onze school bekend - de grote Gie Bogaert. Een ongelooflijk goede schrijver, een boeiende verteller, een enthousiaste en een warme persoon en vermoedelijk een fantastische leraar. Gie Bogaert is een 59-jarige Vlaamse schrijver, leraar Nederlands aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout en docent proza aan de Schrijversacademie in Antwerpen. 'Roosevelt' is zijn tiende roman.

Word industrieel elektricien op één jaar tijd

Ben je geïnteresseerd in elektrische machines, elektrische aandrijvingen of installaties of geautomatiseerde systemen?

Word fotograaf op 1,5 jaar

Wil je op een professionele manier foto's leren maken? Ben je in het bezit van een digitale fotocamera en wil je die optimaal leren benutten?

NIEUW: CNC Operator - Draaier/Frezer

Vanaf 31 januari kan je bij Encora de opleidingen CNC operator en Draaier/Frezer volgen. Je kan dit combineren met algemene vorming om zo je diploma hoger secundair onderwijs behalen.
Subscribe to Nieuws