Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Nieuws

vb. 20/10/2019
vb. 20/10/2019

Kijk eens in de spiegel van het Encora kapsalon & schoonheidssalon

cursiste geeft klant handverzorging
De cursisten van Encora ontvangen je graag in onze salons op de campus Grotesteenweg 226 in Berchem. Je kan er terecht voor allerlei schoonheidsbehandelingen en -verzorgingen. Of kijk eens in de spiegel van het Encora kapsalon. Als klant betaal je een democratische prijs. De behandelingen worden uitgevoerd onder deskundige begeleiding van een vakleerkracht.

#WijZijnHier | Cursisten NT2 getuigen in MO magazine

getekende wereldbol
Een nieuwe taal leren is voor anderstalige nieuwkomers één van de eerste stappen die ze zetten als ze toekomen in België.

Opsteekkapsels/bruidskapsels voor beginners en gevorderden

Hairstyling
Heb jij interesse om mooie bruidskapsels te leren maken? Dan kan je bij Encora terecht in onze opleiding Hairstyling voor beginners en gevorderden. In deze opleiding gaan we aan de slag met je voorkennis, maar die is niet vereist. Wie al wat technieken voor hairstyling in de vingers heeft kan deze op een hoger niveau brengen. De lesgever begeleidt elke cursist op zijn/haar eigen niveau. Voor elke techniek zijn er filmpjes ter beschikking om zelf mee aan de slag te kunnen. Je leert in deze cursus alles over materialen, producten en technieken die je nodig hebt om mooie opsteekkapsels te maken.

NIEUW: workshops Microneedling, Peelings en Lymfedrainage van het gelaat

lymfe gelaat
Vanaf september organiseren we drie workshops voor schoonheidsspecialisten. We starten met een tweedaagse workshop Lymfedrainage van het gelaat op 23 september en 7 oktober. Later volgt ook meer info over de workshops Microneedling en Peelings.

NIEUW: Browshaping

Browshaping
Leer in deze module alle technieken om je oogmake-up te doen stralen met de perfecte wenkbrauwen en wimpers.

NIEUW: Arabisch op de werkvloer

In deze module leren we praktisch en eenvoudig communiceren in het Arabisch. De focus ligt op handige uitdrukkingen en praktische kennis voor wie op de werkvloer vaak in contact komt met Arabisch sprekenden en hen graag tegemoet wilt komen in een eerste contact.

NIEUW: Fietshersteller

In deze opleiding leer je de onderdelen van de fiets zoals remsystemen, wielen en kettingen controleren en herstellen. Na de basistechnieken leer je moeilijkere herstellingen aan zoals het vervangen van spaken en naafversnellingen.

NIEUW: Zorgmassage bij Kanker

zorgmassage
Je leert verschillende zachte massagetechnieken aan die veilig zijn voor kankerpatiënten. Je krijgt praktische richtlijnen die van toepassing zijn bij alle mensen met een ernstige ziekte. De cursus bestaat uit 40 uur theorie en 80 uur praktijk.

NIEUW: Kleur en imago coach

Geef je leven meer kleur door de opleiding kleur en imago coach bij Encora. Dit is een praktijkgerichte cursus onder professionele begeleiding van echte mode en make-up experts.

NIEUW: Basis programmeren met Python

Programmeren is de competentie van de toekomst. De opleiding Python speelt hierop in. Daarnaast is Python ook de ideale taal voor beginnende programmeurs. Het wordt dan ook veel gebruikt in 'start to code' trainingen.

15 knelpuntberoepen waarvoor je een opleiding kan volgen bij Encora

Encora heeft een ruim aanbod aan zeer uiteenlopende opleidingen. Voor 15 knelpuntberoepen kan je een opleiding volgen bij Encora.

Schoolborden voor Mali

Schoolbord voor Mali
In april lanceerde de vzw Mali-ka-di een oproep om (afgedankte, maar nog bruikbare) groene schoolborden te doneren aan een schooltje in Fintiguila, Mali. Willie van Peer, cursist Italiaans bij Encora en actief bij die vzw vroeg onze school of we borden konden schenken. Zo komt het dat er nu enkele groene schoolborden die dienst hebben gedaan bij Encora op weg zijn naar Mali.
Subscribe to Nieuws