Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Café Encora – Samen in aparte tijden

De eerste uitzending van Café Encora is een feit! Wij nodigen jullie graag allemaal uit, cursist én docent, in onze virtuele kroeg.

NT2-cursiste Zayra interviewt Antwerps schepen Jinnih Beels

Jinnih Beels is de huidige Schepen voor Onderwijs, Jeugd, Integratie en Inburgering in Antwerpen (sp.a). Ze studeerde criminologie, werkte bij de federale politie van Brussel en bij de lokale politie van Antwerpen en Mechelen, waar ze het diversiteitsbeleid mee uitstippelde. In 2003 werd ze de allereerste vrouwelijke politiecommissaris met buitenlandse roots.

We geven vijf exemplaren van Jinnih Beels’ biografie Met beide voeten op de grond weg aan de eerste vijf luisteraars die kunnen antwoorden op de vraag: wat is het favoriete vogeltje van Jinnih Beels? Jouw antwoord mail je naar sven.peeters@so.encora.be !

Zayra Velázquez komt uit Mexico. Ze studeerde Spaanse Letterkunde, Zang, Opera en Filosofie. Ze heeft 18 jaar ervaring als zangdocente, van pop tot opera. Sinds 2018 is ze online muzieklerares met studenten uit verschillende landen, in het Spaans, het Engels en het Nederlands. Ze werkte als onderzoekster in de VS. Ze is momenteel dirigente van het showkoor Line-Up (https://lineupchoir.weebly.com). Ze is nieuwsgierig, creatief en perfectionistisch. Haar ambities voor dit jaar zijn als zanglerares te kunnen werken in een muziekacademie of in zomercursussen en een Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten aan het Conservatorium te volgen. In de toekomst zou ze graag een vaste job als zanglerares hebben.

Wij vroegen NT2-cursiste Zayra Velázquez uit Mexico om haar gedicht ‘Met een glimlach’ voor te lezen. Vorig jaar werd ze met dit gedicht genomineerd voor de NT2-Schrijfwedstrijd van het tijdschrift Les, uit meer dan 400 inzendingen uit Vlaanderen en Nederland.

Bekijk hier de eerste aflevering:

donderdag 4 februari 2021