CVO Encora

stedelijk volwassenenonderwijs

Café Encora - De Halloween-editie

Jo en Sven hebben deze week hun café niet gepoetst want spinnen en spoken zijn van harte welkom om mee Halloween te vieren. De patron wordt toepasselijk geschilderd en luisterde naar een horrorverhaal.
Halloween met Café Encora

De Halloween-editie van Café Encora

Luna Vidal Bea stelt zich voor: “Ik ben Luna van Encora, dankbaar om elke dag letterlijk in de verf te mogen zetten. Ik ben leerkracht film en theater, grime, facepainting, bodypaint en 3D. Ik maak wekelijks verse soep met en voor de buurtwerking. Mij verstoppen met een straffe koffie en idem weekendkrant vind ik top. Oh ja, en ik hou van ijs(kreem)wandelingen.”

Geert De Belder is sinds vier jaar NT2-leerkracht bij Encora. In een vorig leven werkte hij als reporter voor ATV en Radio1, en realiseerde video's, documentaires en luisterspelen voor Vlaamse ngo's en uitgeverijen. Zeven jaar geleden nam hij zelf het initiatief voor een luisterspel. Voor "De sluimerende gruwel" vertaalde hij een verhaal van H.P. Lovecraft, de pionier van de horror. Hij sprak het in, en lardeerde het met een soundtrack van bloedstollende geluidseffecten en eigen muziek. Dat doet hij nu weer met "De Duisterdorst", naar Lovecrafts laatste verhaal "The haunter of the dark", uit 1935. Beide verhalen brengt hij ook op de planken, met weinig meer dan zijn bloedstollende soundtrack als decor. Zo kan je hem live bezig zien op 4 november a.s. in Minigolf Beatrijs, Beatrijslaan 19 (op Linkeroever, dichtbij de voetgangerstunnel) en op 5 november in Buurtcentrum Cortina (Kerkstraat 68). Zijn boek vind je hier.

Café Encora geeft drie exemplaren van De Duisterdorst weg aan de eerste drie luisteraars die het juiste antwoord op de quizvraag mailen aan sven.peeters@so.antwerpen.be.

Heb jij een sterk verhaal, een goede mop of een talent dat je wil delen? Ken je een cursist die iets leuks, moois, interessants te vertellen heeft? Heb je een idee of een voorstel voor ons café? Laat het ons weten! Misschien zijn er ook cursisten die graag mee werken aan een interview of reportage? Allemaal welkom!

Voor contact: sven.peeters@so.antwerpen.be

Tijdslots

0:08 - Intro
00:24 - De patron
01:35 - Geert stelt zich voor
07:45 - Geert leest uit De Duisterdorst
10:15 - De patron
10:36 - Luna tovert een skull tevoorschijn
22:45 - De patron

Bekijk hier de achtste aflevering

donderdag 28 oktober 2021