Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Coronavirus update

Op 12 mei heeft de overheid beslist dat onze school vanaf juni weer mag opengaan. Maar: we starten stap voor stap en niet met alle klassen. Niet alle cursisten mogen begin juni al naar school komen.
Corona update

De school moet er eerst voor zorgen dat de lessen veilig zijn. Alleen wanneer we veilig kunnen werken in onze gebouwen en lokalen, kan je weer naar de klas komen. De directie zal beslissen wanneer en voor wie er lessen in de gebouwen zullen zijn. Tot we meer weten, blijf je les volgen in afstandsonderwijs. Je krijgt nu nog les op dezelfde manier als in de voorbije weken: via de ELO, mail, telefoon, …  Als er voor jou iets verandert, informeren we je zo snel mogelijk via de ELO en/of je leerkracht. 

 

 • Er zijn nog steeds geen lessen op school.
 • Je krijgt misschien les op afstand. Je leerkracht geeft je hierover meer informatie.
  • Onze leerkrachten werken hard om jou vanop afstand les te geven.
  • We begrijpen dat lessen volgen op afstand voor jou moeilijk kan zijn.
  • Volg de instructies van je leerkracht zo goed mogelijk op.
  • Krijg je opdrachten van je leerkracht? Voer ze dan zo goed mogelijk uit.
 • Volg je een jaarcursus vreemde talen (1 dag per week), dan krijg je afstandsonderwijs tot eind juni (meer info: zie ELO). 
 • Heb je het lastig of heb je vragen, dan kan je je trajectbegeleider of lesgevers bereiken via de gekende e-mailadressen.

 • Het secretariaat, de bibliotheek en het Open Leercentrum op school zijn voorlopig nog steeds gesloten.
 • Encora is via e-mail bereikbaar via: encora@so.antwerpen.be 
 • Encora is telefonisch bereikbaar: 03 334 34 34 van maandag tot donderdag van 08.00 tot 15.00 en van 18.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 15.00 uur. 

Kijk regelmatig naar onze website en ELO voor updates.  

Hou vol, samen komen we er wel.

 

VEELGESTELDE VRAGEN DOOR CURSISTEN

Gaat mijn les door? 
Er is geen les in de gebouwen van Encora minstens tot en met begin juni 2020. Misschien krijg je les op afstand. Je leerkracht zal je dan contacteren. 

Kan ik nog slagen voor mijn modules? Ga ik mijn certificaat of diploma nog behalen? 
Ja, op dit moment denken we van wel. Zeker als je afstandsonderwijs volgt, is er geen probleem. Deze vraag geldt voor alle scholen en onderwijscentra in België. Van zodra we meer informatie krijgen van het Ministerie van onderwijs plaatsen we die hier op deze website.  

Ben ik gewettigd afwezig?  
De lessen gaan door, maar op een alternatieve manier (via opdrachten of taken in afstandsonderwijs, een digitale les...). De lesgevers van Encora zetten zich in om er maximaal voor te zorgen dat je kan leren tijdens deze periode. Je neemt zoveel mogelijk deel aan de alternatieve lessen en maakt ook de opdrachten en testen. Als er geen alternatief is, ben je als cursist “gewettigd afwezig wegens overmacht”. Dit geldt ook als je Vlaams Opleidingsverlof hebt, een vrijstelling van de VDAB, het groeipakket krijgt, ...  

Wat moet ik doen als ik ziek ben tijdens deze periode? 
Meld dit zoals altijd aan je leerkracht en aan de school: encora@so.antwerpen.be  

Kan ik mijn inschrijvingsgeld terugkrijgen? 
Voor lopende modules is dat niet mogelijk. Als een volledige module wordt geannuleerd, betalen we uiteraard wel het inschrijvingsgeld terug.  

 

Wil je meer informatie over het coronavirus?

maandag 27 april 2020