Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Een leeservaring om te koesteren

Maandagavond 23 januari 2017 zullen de deelnemers van de leesgroep 'Het Leeseil@nd' nooit vergeten. Voor de eerste keer in het zesjarige bestaan van het Leeseil@nd en 18 boeken die we in de voorbije schooljaren gelezen hebben, kregen we het bezoek van een schrijver. Wie ons kwam bezoeken is al een tijdje in onze school bekend - de grote Gie Bogaert. Een ongelooflijk goede schrijver, een boeiende verteller, een enthousiaste en een warme persoon en vermoedelijk een fantastische leraar. Gie Bogaert is een 59-jarige Vlaamse schrijver, leraar Nederlands aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout en docent proza aan de Schrijversacademie in Antwerpen. 'Roosevelt' is zijn tiende roman.
Gie Bogaert geeft uitleg voor de groep

We hebben ongelooflijk veel geluk gehad dat we in deze boeiende leesreis door niemand anders dan Gie Bogaert zelf gegidst werden. We hebben het boek niet enkel inhoudelijk besproken maar we zijn ook te weten gekomen hoe dit boek tot leven is gekomen en hoe het ontstaan van een boek een lang en veeleisend proces is.

'Roosevelt' is niet enkel een must voor alle liefhebbers van Gie Bogaert maar ook alle andere lezers die graag psychologische romans lezen, de Antwerpenaars en alle andere passanten op de Rooseveltplaats die van mooie woorden houden en natuurlijk ook de anderstalige cursisten Nederlands vanaf niveau 3.1.

Een heel grote dank je wel, Gie, voor een prachtig boek en een onvergetelijke leesavond!

nog even met de hele groep poseren voor de foto

Het leeseil@nd van Encora heeft een eigen blog.

vrijdag 27 januari 2017