Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Grote vraag naar kraamverzorgers

De vraag naar kraamverzorgers is erg groot. Heb je al een opleiding kinderverzorging of verzorgende of zorgkundige gevolgd? Dan kan je op een half jaar het certificaat van kraamverzorger behalen bij Encora. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
Oefenbaby op ververskussen

 

"Er is een stijgende vraag naar kraamverzorgenden in de thuiszorg nu de kersverse mama’s snel de materniteit verlaten. We bieden onze cursisten deze specialisatie om het jonge gezin op een professionele manier maximaal te ondersteunen, net zoals in het moederhuis."
(Gitte Van Gestel, opleidingscoördinator Verzorgende/Zorgkundige:)

 

Organisaties vinden geen personeel
VTM Nieuws bericht op 4 september dat er te weinig kraamverzorgers zijn. Ze staan jonge moeders thuis bij in de eerste dagen en weken na de bevalling. Sinds 2015 moeten moeder en kind al op de derde dag na de geboorte naar huis. Kraamverzorging is dan wel een goed alternatief voor het verblijf in het moederhuis, maar de organisaties die deze diensten aanbieden vinden onvoldoende goed opgeleid personeel.

De opleiding duurt een half jaar
Bij Encora zetten we al een tijdje in op deze trend om volwassenen bij te scholen met een opleiding kraamzorg.  Wie al een opleiding kinderverzorging, verzorgende of zorgkundige gevolgd heeft kan op een half jaar het certificaat van kraamverzorger behalen bij Encora. De opleiding duurt een half jaar en je volgt 1 dag per week les, aangevuld met een stage.

Lees meer over de opleiding kraamzorg...

woensdag 5 september 2018