Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Mentor op de werkvloer

Ben je werkzaam in de sociale sector als hulpverlener, opvoeder, kinderbegeleider, zorgkundige, verpleegkundige,… Of werk je als leerlingenbegeleider of leerkracht? En ben je graag bezig met het begeleiden en coachen van nieuwe medewerkers en stagiairs? Op 21 februari starten we weer een nieuw traject 'Mentor op de werkvloer'. Je krijgt met deze opleiding inzicht in alle aspecten van het mentorschap en je leert er vaardigheden in functie van een professionele begeleiding/coaching van de stagiair of nieuwe werknemer.
cursisten

Doelgroep

Werknemers uit de sociale sector die binnen hun functie de begeleiding en coaching van “werkpleklerenden” (bijvoorbeeld stagiaires) op zich nemen.

Na afloop van deze opleiding krijgen de deelnemers een bewijs van deelname/certificaat dat erkend wordt om in aanmerking te komen voor de doelgroepvermindering voor mentor.

 

Doel

Je op de hoogte brengen van alle aspecten van het mentorschap en vaardigheden aanleren in functie van een professionele begeleiding/coaching van de werkpleklerende.

 

Methodologie en inhoud

Tijdens de lessen komen gevarieerde inhouden aan bod gaande van het opstellen van een opleidingsplan tot het goed en accuraat leren communiceren. Naast de theorie is er  veel aandacht voor het inoefenen en uitproberen van verschillende vaardigheden en is er ruimte om eigen praktijkervaringen aan bod te laten komen.

 

Onderwerpen die zeker aan bod komen:

  • Hoe stel ik een opleidingsplan op?
  • Hoe geef ik best instructies?
  • Op welke manier kan ik feedback geven, bijsturen en evalueren?

De cursus wordt gegeven door ervaren lesgevers uit de verschillende opleidingen binnen Personenzorg. De cursus wordt gecombineerd aangeboden (contactonderwijs en afstandsonderwijs) en wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving.

Bekijk hier meer details over de opleiding Mentor op de werkvloer.

dinsdag 13 februari 2018