Expedissimo

stedelijk basisonderwijs

Onze school

Welkom bij Expedissimo, onze kleine basisschool in Antwerpen centrum!

Je kind leert hier op een actieve, ontdekkende manier. De sfeer is huiselijk en we respecteren de eigenheid van elk kind.  

Gezellig en geborgen 

Vanaf september 2022 breiden we onze kleuterschool uit met een eerste leerjaar in de lagere school. Daar komt elk schooljaar een extra leerjaar bij. Ons gebouw? Dat is mooi en gezellig, met prachtige oude elementen en rustige hoekjes. In onze tuin speelt je kind op fijne speeltoestellen in het groen.  

Ben je ouder, leerling of leraar? Iedereen kent elkaar bij Expedissimo. De verbondenheid is groot. De kleuterklassen werken samen met elkaar én met de lagere school. Elke leraar gaat twee jaar mee met je zoon of dochter, wat de geborgenheid vergroot. Zo krijg jij zelf ook een sterke band met de leraar.  

Leren door te ontdekken 

Kinderen leren hier door te doen. We laten hen experimenteren en zelf ontdekken hoe dingen in elkaar zitten. Zo blijft de leerstof beter hangen. Je kind leert creatief denken en zelf oplossingen zoeken. Het wordt zelfstandig. We geven ook les in onze tuin: de ideale omgeving om actief te leren. 

We zijn ervaren leerkrachten die op een warme manier lesgeven. Vanaf de kleuterklas geven we je kind een belangrijke boodschap mee: het kan in sommige dingen minder goed zijn en dat is helemaal OK. Het mag proberen en fouten maken. We ondersteunen je kind in de klas en laten het ontdekken wat het nodig heeft. Is dat een hulpmiddel, iets meer tijd om te oefenen, extra uitdaging? Wij passen ons aan. Door kleine successen bouwen kinderen zelfvertrouwen op.  

Samen leren 

We gebruiken verschillende werkvormen in de klas en laten kinderen vaak samenwerken. Aan de kant blijven zitten en niets doen? Dat kan niet bij ons. Elk kind krijgt een taak, elk kind is nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen. Elkaar helpen is noodzakelijk.  

We houden rekening met de eigenheid van elk kind. Hoe gaat jouw kind vooruit? Dat vinden we belangrijker dan hoe het scoort tegenover andere kinderen. We dagen het wel uit door individueel hoge doelen te stellen. De kinderen van onze school weten wat ze willen en kunnen.  

Sociaalvaardig 

Vanaf de kleuterklas leren onze kinderen zorg dragen voor elkaar. Daarnaast stimuleren we hun kritische blik. Ze leren hun mening geven op een constructieve manier. Onze afspraken zijn duidelijk en we passen ze consequent toe. Is er al eens ruzie? Dan praten we het uit en laten de leerlingen mee nadenken over oplossingen.  

Ouder, we werken met je samen 

Je kan ons makkelijk bereiken als ouder. Je zet je kind af in de klas, waardoor je de juf snel kan aanspreken. Is een langer gesprek nodig? Dan maken we een afspraak. We communiceren schriftelijk met je via Smartschool.  

Wil je je graag engageren in de school van je kind? Dan zit je goed bij Expedissimo! Je kan komen voorlezen in de klas, meegaan op klasuitstappen, pannenkoeken bakken met carnaval … Of help je liever tijdens schoolfeesten? Graag! Onze ouders worden hier vaak vrienden. Willen oma en opa eens komen kijken? Dan zijn ze welkom op onze grootouderdagen.