Fruithof

kleuter- en lagere school

Ik kom terug van een reis uit het buitenland (rode zone). Wat moet ik doen? UPDATE 30 december

Op reis geweest in een rode zone in het buitenland? Dit moet je doen!

Ik kom terug van een reis uit het buitenland (rode zone). Wat moet ik doen? UPDATE 30 december

·        Vul het Public Health Passenger Locator Form (PLF) in binnen de 48 uur voor je aankomst in België. Bezorg het bevestigingsbericht aan de school. Je kind is nu wettig afwezig.

·        Laat jezelf en je kind testen op dag 1 na de terugkomst uit het buitenland.

·        Ga met je kind in quarantaine. Quarantaine is verplicht Meer informatie: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12/30/coronaregels-voor-reizigers-aang... 

·        Laat jezelf en je kind testen op dag 7 dagen na aankomst uit het buitenland. De code om je te laten testen krijg je op basis van het invullen van het fomulier.

·        Is de 2de test negatief? Dan mag je kind naar school. 

·        Is de test positief? Dan blijft je kind minstens 7 dagen thuis en gaat het wanneer het ziek wordt pas terug naar school wanneer het drie dagen koortsvrij is en de symptomen zijn verdwenen. Volg de richtlijnen van je huisarts.

·        Is jouw test positief en die van je kind negatief: je kind blijft thuis. Kinderen uit het kleuteronderwijs mogen, als ze asymptomatisch zijn, ten vroegste 10 dagen na het laatste risicovolle contact met het besmette gezinslid terugkeren naar school OF 10 dagen nadat het besmette gezinslid de thuisisolatie mocht stopzetten (Als het kind verder nauw contact had met het gezinslid zolang dat besmettelijk was).

·        Vanaf de lagere school, bedraagt de duur van de quarantaine 7 dagen. Als je kinderen symptomen vertonen, moeten zij ook getest worden.

·        Vraag aan de school hoe je kind les kan blijven volgen als het in quarantaine is. Je kind kan thuis les volgen via de computer. Of de school kiest voor een andere aanpak. Bespreek dat samen met de school.

Ik kom terug van een reis uit een oranje of rode zone. Mag de school mijn kind weigeren? UPDATE 30 december

Reizen naar het buitenland is afgeraden. Iedereen die op reis is geweest, moet verplicht in quarantaine gaan en getest worden.
Wegens de verplichting om in quarantaine te gaan kan de school je kind tijdens de quarantaineperiode weigeren. Het zou een onaanvaardbaar gezondheidsrisico zijn om je kind tot de school toe te laten

 

Is het veilig om naar school te gaan?

Je school volgt de voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen:

·        Ben je ziek? Blijf thuis.

·        Was je handen regelmatig.

·        Hou afstand.

·        Draag een mondmasker.

·        Voldoende ventileren en verluchten van lokalen.

Zo kan het virus zich minder verspreiden. Lees hoe je school het veilig houdt.

·        De meeste besmettingen gebeuren buiten de school. Dat blijkt uit cijfers van het CLB. 

·        Naar school gaan is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en het sociaal leven.

·        De overheid heeft de veiligheidsmaatregelen verstrengd op 30 oktober. Het belangrijkste doel hierbij? De scholen openhouden. Het verplichte thuiswerk ontlast het openbaar vervoer en maakt het veiliger voor leerlingen en leraren.

 

Mag ik mijn kind thuishouden van school?

·        Nee, je mag je kind niet thuishouden, tenzij je een gegronde reden hebt. Bijvoorbeeld: je kind moet in quarantaine, je kind is langdurig ziek, het behoort tot de risicogroep. Of de arts vindt dat je kind de lessen beter thuis volgt.

·        Thuisblijven zonder gegronde reden is spijbelen, volgens de school. Ben je ongerust over de gezondheid van je kind? Is je kind bang om terug naar school te gaan? Neem dan contact op met het CLB van je school. Die luistert naar jou en je kind, en zoekt een oplossing. 

·        Gaat je kind een lange tijd niet naar school? Dan kan je geen kinderbijslag meer krijgen (groeipakket).

Waarom gaan de lessen op school door?

·        Kinderen besmetten elkaar niet vaak. Dat blijkt uit onderzoek over het virus. Meer informatie vind je hier.

·        In andere landen zijn de scholen goed opgestart.

·        Zijn er toch kinderen besmet? De overheid kan iedereen die contact had met het kind, snel waarschuwen. Zo raken er minder snel anderen besmet.

 

zondag 3 januari 2021