Groene Eilandje

kleuter- en lagere school

Nieuws vanuit het Veen

Niet te geloven, onze week op Het Veen is al halverwege. De juffen en de meester zijn trots, de schatten van het zesde doen het goed!

’s Avonds keken we heel “chill” een film: allemaal bij elkaar met slaapzak, kopkussen en chipje erbij. Zo gezellig en de kinderen waren zo braaf! Net als heel de dag… In de voormiddag werd de groep in twee gesplitst. De sportievelingen gingen nog eens mountainbiken, de creatievelingen tekenden elkaar in hun schetsboek. We speelden ook Kubb en mochten nog vrij spelen op het grote terrein. De zon liet zichzelf vaak zien, wat ideaal was omdat we in de namiddag te voet naar het bedrijf Luyckx gingen. Een boswandeling van meer dan een uur (heen én terug!) en in het bedrijf zelf ook even alle oren op scherp, iedereen was doodop.

Dat maakt de leerkrachten trots: “Het is een zware dag geweest maar we hoorden niet veel geklaag. De kinderen stapten goed door, ook wanneer de voeten pijn deden en de honger begon op te komen. Al heel de week doen de kinderen het goed! Af en toe wordt het thuisfront gemist en er valt ook wel eens een ruzie, maar de kinderen zijn lief voor elkaar en de groep wordt steeds hechter.”

Dat de kinderen flink zijn, kan ook liggen aan het extra aantal minuten die ze kunnen verdienen voor de bonte avond morgen. Wat het ook is, het maakt de week alleen maar leuker en gezelliger. Morgen nog de laatste volle dag, wij zien het helemaal zitten! Slaapwel!

Bekijk de foto's hier.

woensdag 3 oktober 2018