Groenhout

Ervaringsgericht onderwijs

Pioniersproject

Vanaf 1 september 2023 start een nieuw team voor Groenhout met een nieuw pioniersproject.
Deze tweede ervaringsgerichte methodeschool is iets voor jou als…:

  • Je de eerste graad wil starten in een kleine, geëngageerde klas.
  • Je op zoek bent naar het grondige, ervaringsgerichte onderwijs dat Groenhout biedt.
  • Je betrokken wil zijn bij het creëren van een nieuwe school.
  • Jij en je ouders enthousiast worden van een sprong in het diepe.

Lees onderaan deze pagina de nieuwsbrief van juli 2023.

Ons aanbod

Je start hier in het eerste jaar A-stroom en kan blijven meegroeien met de school tot je zesde jaar. Als je hier afstudeert heb je alle bagage om succesvol door te stromen naar het hoger onderwijs. Het aanbod van de tweede en de derde graad ligt momenteel nog niet vast.

In je eerste jaar krijg je een brede vorming die toelaat om nog alle richtingen uit te gaan. In je tweede jaar zal het aanbod van de tweede graad duidelijk worden en zorgen wij ervoor dat je dit volop kan ontdekken.

Een lessentabel is op dit moment nog niet beschikbaar. We kunnen wel al meegeven dat we, net als bij Groenhout, geen lesuren verdelen maar wel tijd om zinvol met de kinderen te werken naargelang de behoeften.

Wil je nog meer te weten komen over ervaringsgericht methodeonderwijs? Bekijk dan deze video.

Praktisch

Onze nieuwe school is gevestigd in de Kasteelstraat 17, 2000 Antwerpen en ligt dus in dezelfde inspirerende buurt als Groenhout.

locatie school Kasteelstraat

Inschrijven

Net als voor Groenhout kan je je aanmelden voor Groenhout (pioniersproject) via het centrale aanmeldsysteem meldjeaansecundair.antwerpen.be. Alle informatie over inschrijven, vind je op deze pagina

Het is belangrijk om bewust te kiezen voor Groenhout (pioniersproject) want er is geen uitwisseling mogelijk tussen Groenhout en Groenhout (pioniersproject). We zijn echt op zoek naar ouders en leerlingen die kiezen voor een nieuwe ervaringsgerichte methodeschool. Dat wil zeggen dat er veel mogelijk is en dat het kleinschalig is. Dat wil ook zeggen dat het nog een proces is en geen afgewerkt product.

Contact

Zit je nog met extra vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Kasteelstraat 17
2000 Antwerpen

T  03 334 43 88 
groenhout@stedelijkonderwijs.be