HBO5 Antwerpen

Een volwassen keuze naar een hoger diploma

“Mee met NT2”: module voor docenten NT2

Ben je nog maar net in het NT2-vak gestapt en wil je graag wat meer houvast? Geen probleem, wij helpen je op weg! In deze beperkte module bieden we een bredere kijk op NT2 in al zijn facetten.

De NT2-wereld is zeer ruim. Naast de cursisten NT2 en de aanbodverstrekkers, verkennen we de courant gebruikte materialen, de (inschatting van de) verschillende niveaus volgens het Europees Referentiekader Moderne Vreemde Talen en de vernieuwde opleidingsprofielen / leerplannen.

Verder belichten we de specifieke didactische aspecten van zowel de productieve (spreken en schrijven)  als de receptieve vaardigheden (luisteren en lezen).

Ook ondersteunende elementen zoals grammatica, woordenschat, leer- en communicatiestrategieën en uitspraak komen aan bod. We bieden niet enkel een theoretisch kader, maar geven ook praktische tips in verband met differentiatie, feedback, evaluatie en werkvormen.

Kortom, een mooi gevulde rugzak voor beginnende leerkrachten NT2!

Buiten de contactmomenten is er ook een praktijkcomponent voorzien waarbij je de opgedane inzichten in het werkveld toepast. Deze ervaringsgerichte opdrachten beogen een diepere verwerking van de theorie en maken je uiteindelijk tot een sterkere NT2- leerkracht.

Onze volgende opleiding begint op 28 september. Contactmomenten gaan door in onze campus Berchem en zijn op volgende woensdagen:

  • 28 september van 8.30u tot 16.30u.
  • 12 oktober van 8.30u tot 16.30u
  • 26 oktober van 8.30u tot 16.30u

Je wordt tijdens de contactlessen begeleid door Gytha, een coach vanuit de specifieke lerarenopleiding en Micha, een ervaren en enthousiaste docent uit de NT2-opleidingen Encora.

Tijdens de 16 uur afstandsonderwijs werk je aan portfolio waarbij je via werkplekleren ervaring verwerkt uit het NT2-landschap.  

In de bijlage vind je de volledige planning van de starterkit. 

 

Wens je meer informatie over de module of inschrijving? Klik hier om een mailtje te sturen. 

Online inschrijven kan vanop deze pagina.

vrijdag 1 juli 2016