HBO5 Antwerpen

Een volwassen keuze naar een hoger diploma

Afgestudeerd? Proficiat! En klaar voor de toekomst?

Proficiat, je hebt er jaren hard voor gewerkt en nu is het eindelijk zover! Vele uren achter je bureau, je boeken en je computer doorgebracht, lessen gevolgd en met je voeten in het werkveld gestaan. En nu: trots op het eindresultaat. Je welverdiend graduaatsdiploma op zak!
leerkracht voor de klas

En wat is je volgende stap? Klaar om je op de arbeidsmarkt te storten? Kies je voor een vervolgtraject bij AP? Of ga je misschien nog iets extra studeren? Wat je ook kiest, we wensen je alle succes bij het waarmaken van je dromen.

Je vakkennis doorgeven aan jongeren, iets voor jou?
Zie jij jezelf nu of later wel voor een klas staan? Heb je het in je om jongeren te inspireren en enthousiast te maken over je vakgebied? Dan is de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) misschien wel iets voor jou! In één jaar tijd behaal je een extra diploma waarmee je kan lesgeven. En in de toekomst dreigt er een tekort aan leerkrachten, dus waarom geen diploma SLO als troef achter de hand houden? 

IN ÉÉN JAAR EEN DIPLOMA VAN LEERKRACHT
Studenten met een HBO5-diploma zullen vanaf september 2019 een lerarenopleiding moeten volgen van 90 studiepunten in plaats van 60 studiepunten. Zij moeten dan ook een bewijs van 3 jaar nuttige ervaring voorleggen als voorwaarde om met de opleiding te starten. Het is dus NU het uitgelezen moment om het diploma te behalen.

De SLO is erg flexibel en op maat. Zo kan je ook je eerste job met de lerarenopleiding combineren. Wil je nog niet meteen het onderwijs instappen? Dan is je diploma zeker een meerwaarde om achter de hand te houden. Je vergaart in de SLO heel wat competenties die je stevig in je schoenen doen staan. Daarom is de opleiding niet enkel interessant voor wie er al helemaal van overtuigd is om leerkracht te worden. Ook in het bedrijfsleven of als ondernemer zal je er de vruchten van kunnen plukken.

Infomoment:
Op dinsdag 28 augustus kan je om 18:30 uur een infomoment bijwonen over de Specifieke Lerarenopleiding op de Campus Spoor Noord. Alle info lees je hier.

Als je niet voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden, maar wel wil starten met de specifieke lerarenopleiding kan je een toelatingsproef afleggen op dinsdag 28 augustus of op maandag 3 september, telkens om 17.00 uur. Alle info lees je hier.

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op onze website. Je vindt er alle info over trajecten, lestijden, kostprijs, infodagen. Of neem contact op met de coördinator van de Specifieke Lerarenopleiding.

dinsdag 26 juni 2018