HBO5 Antwerpen

Een volwassen keuze naar een hoger diploma

Specifieke lerarenopleiding

We zijn verheugd jullie te kunnen melden dat de plannen concreet zijn om vanaf september met de lerarenopleiding in te huizen naar de gebouwen van de AP Hogeschool. We verhuizen van de lesplaatsten Pestalozzistraat en Grotesteenweg naar de AP campus Spoor Noord, Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen. Bekijk hier de wegbeschrijving (pdf) en een plattegrond van de campus (pdf).

 

Vrouw die heel overtuigend ja knikt.

Dit is een tweejarig traject dat je in avondonderwijs kan volgen of overdag vrijdag. 

Twee vrouwen die informatie zoeken op de website van onderwijs Vlaanderen.

Ben je hoger opgeleid en kan je vlot leerstof zelfstandig verwerken? Heb je voldoende vrije tijd om je intensief toe te leggen op de lerarenopleiding en kan je les volgen op vrijdag ?  Kies dan voor ons versneld leertraject.

Vrouw met tijdschriften om te lezen.

Heb je een onderwijsopdracht van ten minste 500 uren op jaarbasis (13 uren onderwijsopdracht per week)? Informeer dan of je in aanmerking komt voor het traject Leraar in Opleiding: LIO!

lector

Indien je geen diploma secundair onderwijs hebt maar wel de nodige vakkennis of nuttige ervaring, kan je de opstapmodules volgen. 

Ben je van plan om het flextraject te volgen om les te geven in een kleuter- of basisschool bij AP? Klik hier voor meer informatie!