HBO5 Verpleegkunde

Een volwassen keuze naar een hoger diploma

Leren van je buren! Het kan.

Studenten HBO5 verpleegkunde leren basisprincipes EHBO aan leerlingen middenschool uit de straat.
hand in het verband

Leerlingen HBO5 Verpleegkunde voor de klas

Voor het vak ‘maatschappelijk project’ werken studenten HBO5 verpleegkunde campus Stuivenberg projecten uit. En dit jaar hebben ze het toegepast in de middenschool. Samen met 2 over-buurscholen hebben ze daarvoor de handen in elkaar gestoken en werkten een themanamiddag uit rondom EHBO.

De laatste jaarstudenten werkten kleine workshops uit over reanimatie, wondzorg en zwachtelen, met als doel de leerlingen de basisprincipes ervan bij te brengen.

De  workshops bestonden steeds uit eenonderdeel theorie en een praktische verwerkingsopdracht zoals een reanimatie, simulatie of een quiz. 

“Het uitwerken van een project en het gaan toepassen in de praktijk geeft veel meer voldoening, dan er enkel een papieren-versie van maken.” (student Verpleegkunde)

demonstratieVoor de studenten verpleegkunde was het een hele uitdaging om les te geven voor een klas. Verschillende werkvormen werden toegepast. De leerlingen van de middenschool konden genieten van andere leerinhouden en uitdagende toepassingen. Ook de kennismaking met  de 'verpleegsterschool aan de overkant’, was voor hen een verrassing. Ze waren niet op hoogte van het feit dat er een opleiding verpleegkunde zo dichtbij is.

 “Kan ik hier dokter worden?” (leerling middenschool) 

 

Meer informatie over de opleiding verpleegkunde...

vrijdag 13 oktober 2017