Het Groene Eilandje

kleuter- en lagere school

Zorgteam

Juf Tanja
tanja.degreves@so.antwerpen.be

Als zorgcoördinator van de kleuterschool organiseer ik regelmatig gesprekken met kleuter- en zorgjuffen om zo de kinderen van nabij op te kunnen volgen. Hierbij worden zowel de talenten als de eventuele moeilijkheden van elk kind besproken. In geval van problemen binnen de ontwikkeling van een kind wordt samen met leerkrachten en ouders gezocht naar de best mogelijke begeleiding.

Juf Nele

(ma-di-wo-do-vr)
nele.windels@so.antwerpen.be

Na jaren in het 6de leerjaar ben ik zorgcoördinator geworden. Mijn grote uitdaging is de basiszorg in alle klassen te ondersteunen en de schoolloopbaan van onze kinderen te begeleiden. Dit het allerliefste samen met de kinderen en de ouders, die ik zo goed mogelijk wil leren kennen. De zorgjuffen en ik helpen onze kinderen met leren en studeren. Door in sommige klassen uitdagende teksten aan te pakken, behoud ik ook de voeling met de klasvloer. 
Belangrijk in het leven voor mij? Mijn gezin, mooie vriendschappen, leuke gesprekken, mijn planten en mijn katjes!

Juf Griet

Hallo, ik ben juf Griet. Ik zal de zorg voor de jongste kleuters op mij nemen en op woensdag sta ik in het klasje van juf Katleen.

Naar school gaan, is vaak nog spannend voor onze jongste kleuters. Ervoor zorgen dat ze dit op een leuke en veilige manier kunnen beleven, vind ik zeer belangrijk. Samen spelen, experimenteren, nieuwe woorden leren en de kleuters laten openbloeien, zijn dingen waar ik elke dag naar uitkijk.

Juf Veerle

Hallo, ik ben Veerle. Dit jaar vind je me opnieuw halftijds in de kleuterschool. Samen met de kinderen van de 3e kleuterklas gaan we al spelenderwijs onze fijne motoriek verbeteren. Die hebben we in het eerste leerjaar zo hard nodig!
Dit gebeurt via allerlei leuke, speelse activiteiten, zonder dat de kinderen door hebben dat ze aan het leren zijn. 

Verder ga ik ook opnieuw aan de slag in de 2e kleuterklas. Telkens als de klasjuf een dagje rust neemt, spring ik in mijn superheldenpak en ontferm ik mij over jullie kapoen.

Samen beleven we vast de leukste dingen! Tot in de gangen van onze kleuterschool.

Juf Valerie

Ik ben Valerie Brijs en ik werk als zorgjuf in de tweede kleuterklas. Naast zorg doe ik ook mee met co-teaching activiteiten. Ik werk halftijds. Ik vind het erg belangrijk dat elk kind zich goed voelt in de klas. Ik help graag kinderen die extra hulp nodig hebben en sta de juffen bij om uit elk kind het beste te halen om te ontwikkelen en leren. 

Juf Sigrid

Ik ben Juf Sigrid. Toen ik mezelf op 29-jarige leeftijd de vraag stelde waar ik eigenlijk heen wou in mijn leven, ben ik vol overgave begonnen aan de opleiding kleuteronderwijs. Intussen heb ik zowel in de kleuterschool als in de lagere school ervaring opgedaan en kan ik bekennen dat ik mijn hart aan beide verloren heb.

Ik doe mijn job ongelooflijk graag Een lach en een knuffel is bij mij nooit teveel gevraagd. Hoe meer hoe liever zelfs. Ik hoop dat ieder kind mij in vertrouwen durft nemen indien dit nodig is. Ook de mama’s en papa’s kunnen altijd bij mij terecht.

Juf Inge

Hoi, ik ben juf Inge. Na jaren voor de klas te staan bij de grotere kinderen ga ik nu het tweede leerjaar ondersteunen. Ik wil iedereen van het tweede leerjaar zo goed mogelijk helpen om zich goed te voelen. Extra uitleg geven aan de kindjes, helpen in de klassen, de juffen ondersteunen, … Ik heb er zin in!

Op dinsdagnamiddag ben ik samen met juf Linda bezig om van de school een zo veilig mogelijke plek te houden. 

Juf Sanne 

Hallo, ik ben juf Sanne: jarig op 17 november, getrouwd en mama van 2 jongens. Sinds 2012 sta ik met enorm veel liefde voor de klas. Mijn klas moet een veilige plek zijn, waar de leerlingen een luisterend oor vinden als ze dat nodig hebben. Ik probeer altijd het ijs te breken door grapjes te maken of gek te doen.
In mijn klas is er ook veel ruimte voor creativiteit en muziek, rust en plezier, denken en doen. Ik kijk er elk jaar naar uit om met een nieuwe klas het leeravontuur aan te gaan.

Juf Nadine

In mijn klas ligt er altijd een minimumdosis rommel en chaos op de loer. Maar: geen creativiteit zonder chaos. Daar wil ik de kinderen in stimuleren: in creatief zijn en op onderzoek gaan.
Ik hou van levend groen op ons groene eilandje, thuis en onderweg. Ik hou van mooie kunst en hiphop, veel fietsen, lekkere groenten recht van het veld, kleine reisjes met een retrocaravannetje, upcyclen en downsizen. Deze houding sijpelt wel eens door in de klas.
Mijn twee grote zonen hebben hun talent ontdekt in de muziek- en gamewereld. Dus ja, nog flink wat jongerencultuur hier aan huis!

Juf Amal

 

Juf Tanja 

Ik ondersteun ons kleuterteam bij het verder vormen en borgen van ons ‘goed kleuteronderwijs’. Samen bekijken we hoe de beste leerkansen gecreëerd kunnen worden.
Ik zet hiervoor mijn jarenlange ervaring als kleuterleerkracht en pedagogisch begeleider, mijn ingesteldheid van levenslang leren en mijn algemene interesse en nieuwsgierigheid graag in. Ik ben zot van kinderen en van mensen die hun eigen pad weten te volgen, zelfs als dat betekent dat ze tegen de stroom in moeten zwemmen. 

Juf An-Sofie

Juf Kelly

Hoi, ik ben Juf Kelly
Ik ben de kinderverzorgster die dwarrelt tussen de 4 klasjes om mijn vriendjes alle hulp en ondersteuning te bieden omtrent zindelijkheid. Ik sta ook altijd klaar om knuffels te ontvangen en gezellig te spelen.

Juf Tjorven

Hoi, ik ben Tjorven, de nieuwe kinderverzorgster bij de kleutertjes. Ik stap met veel plezier elke dag de wondere wereld van het kind zijn binnen.
Ik kijk en speel zelf graag theater, dus je vindt me vaak terug in de poppen-hoek voor een thee-kransje of bij de auto's voor een spannend boeven-verhaal.

Uiteraard voor alle zorgen, groot of klein kunnen jullie kindjes ook bij mij zijn. Traantjes drogen, een natte broek of een dikke knuffel gewoon omdat het fijn is: ik sta altijd klaar!