Hoedjes van Papier

kleuter- en lagere school

Muziekles

In onze basisschool kan je na de schooluren ook lessen muziek en woord volgen. De leerkrachten van de Academie Borgerhout geven er Muziekinitiatie, Algemene Muzikale Vorming (AMV) en Woord.

MUZIEKINITIATIE – voor kinderen tussen 5 en 7 jaar

In een uurtje muziekinitiatie kan je je uitleven in een muzikale speeltuin en op zoek gaan naar een boeiende en creatieve ontdekkingsreis doorheen de wondere wereld van klank, expressie en ritmiek! Nu en dan kan je op kleine instrumenten spelen. We zijn dan een heus orkest. Of we bedenken spelletjes over en met muziek en liederen. Je merkt het al, muziek is een avontuur!

Praktisch: 1u per week

UURROOSTER MUZIEKINITIATIE

MUZIEKINITIATIE

Dinsdag

15u45 – 16u45

Fien Desmet

MUZIEKINITIATIE

Dinsdag

16u45 – 17u45

Fien Desmet

 

ALGEMENE MUZIKALE VORMING – voor kinderen vanaf 8 jaar

In de lessen AMV leer je op een speelse manier muziek lezen. Je leert je stem goed te gebruiken en zet je je eerste stappen richting muzikant! Je zingt samen en gaat aan de slag met melodie en ritme. De les AMV bruist van creativiteit en spelplezier. Vanaf het tweede jaar AMV kies je dan voor instrument!

Praktisch: 2,5u per week (twee lesmomenten) + 1u instrumentles* (vanaf AMV L2)

*instrumentlessen worden gegeven in de hoofdschool Academie Borgerhout, Collegelaan 3, 2140 Borgerhout

UURROOSTER ALGEMENE MUZIKALE VORMING

AMV L1 (1e jaar)

Maandag

15u45 – 16u45

Annelies Mertens

Donderdag

15u45 – 17u15

Annelies Mertens

Lessen Woord

THEATERKIDS – voor kinderen vanaf 8 jaar

Je tovert met welluidende klanken en je spreekt met heel je lijf. Elke les is een verrassing en je wordt een heuse taalacrobaat! We praten, brengen gedichten, verhalen en toneeltjes, improviseren en voelen hoe spreken vooral heel leuk kan zijn.

Praktisch: 1u per week

UURROOSTER THEATERKIDS

THEATERKIDS

Maandag

15u45 – 16u45

Silke Verslype

Hoe schrijf ik me in?

Je kan je online inschrijven of ter plaatse op het secretariaat van de academie. Je vindt alle informatie hierover op de website van de academie. Daar vind je ook de tarieven en de criteria voor sociale vermindering. Je kan niet inschrijven op het secretariaat van de basisschool.