Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Stedelijk Onderwijs - algemeen

200 Festival toont wat Stedelijk Onderwijs te bieden heeft

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Inspirerende Tent Talks op 200 Festival in Park Spoor Noord

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Bekende oud-leerlingen op podium van 200 Festival

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

Stedelijk Onderwijs sluit feestjaar af met ‘200 Festival’ in Park Spoor Noord

Zaterdag 8 juni van 11 tot 20.30 uur, Park Spoor Noord, gratis toegang

4 scholen krijgen stadssteun voor proefproject betere luchtkwaliteit

Vier scholen van het Stedelijk Onderwijs gaan in 2019 met het schoolteam, leerlingen, ouders en de buurt aan de slag om de luchtkwaliteit op school te verbeteren. Zij werken daarvoor samen met de stad en krijgen steun van experts luchtkwaliteit en het stedelijke laboratorium Stadslab2050. Samen zetten ze experimenten op om te weten te komen met welke maatregelen de luchtkwaliteit in en rondom scholen verbeterd kan worden. De scholen werden door een jury gekozen uit 25 kandidaten: stedelijke basisscholen De Wereldreiziger, Het Pieterke en De Spiegel en Stedelijk Lyceum Quellin.

Stedelijk Onderwijs geeft startschot van viering 200-jarig bestaan

leelringen en collega's vormen 200 op Groenplaats
In april 2019 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat de eerste stedelijke school van Antwerpen de deuren opende. Het toenmalige stadsbestuur wilde met dit initiatief gratis onderwijs aanbieden aan ‘arme jongens’. Intussen telt het Stedelijk Onderwijs 116 scholen, academies en centra voor volwassenenonderwijs, werken er meer dan 6.500 mensen en volgen er om en bij de 55.000 leerlingen en cursisten les. Vandaag kwamen enkele honderden leerlingen en collega's van het Stedelijk Onderwijs samen op de Groenplaats in Antwerpen om het symbolische startschot te geven van dit feestjaar. In een groene T-shirt vormden ze samen het getal 200. Een heel schooljaar lang brengt het Stedelijk Onderwijs zijn boeiende geschiedenis onder de aandacht van leerlingen, medewerkers én de Antwerpenaren. Zo vind je op de website een interactieve tijdlijn, historische stadskaarten en een ‘wall of fame’ met bekende oud-leerlingen. Met de Erfgoed-app kan iedereen gratis enkele stadswandelingen of een fietstocht doen. Voor het (oud-) personeel is er een groot retrobal in januari in de Waagnatie. Het feestjaar sluit af met het Festival van het Stedelijk Onderwijs in Park Spoor Noord op zaterdag 8 juni 2019: een gratis feest voor iedereen met optredens, sprekers, foodtrucks, kinderanimatie en nog veel meer.

Stedelijk Onderwijs brengt ondersteunende diensten samen op de Frankrijklei

zicht op de nieuwe werkplekken - HUB Architecten
Stedelijk Onderwijs stelde de locatie voor waar de ondersteunende diensten vanaf het voorjaar van 2020 zullen ondergebracht worden. Het gebouw aan de Frankrijklei 71-73 is vanbinnen volledig gestript en wordt vanaf dit najaar gerenoveerd om er 310 medewerkers te huisvesten. Voor dit project treedt AG VESPA op als gedelegeerd bouwheer, HUB Architecten zorgt voor het ontwerp. Schepen van onderwijs en tevens voorzitter van Stedelijk Onderwijs Claude Marinower stelde samen met bedrijfsdirecteur Gonda Verhaert en Koen Drossaert van HUB trots te plannen voor van ‘De Pit’, zoals het gebouw genoemd wordt.

NOA ondersteunt vanaf 1 september 411 Antwerpse scholen bij inclusief onderwijs

groep ondersteuners lanceert NOA foto: Jef Vanhove
OVSG, GO!, POV en Vrij Onderwijs bundelen krachten om kwaliteitsvol inclusief onderwijs te garanderen in provincie Antwerpen

"Als je een paar keer in een school komt, kennen de kleuters je en doen we een 'high five'!"

Weergeven op de startpagina van Stedelijk Onderwijs: 
Nee
Naam van de getuige: 
Alain Fontaine

"De combinatie werk en gezin is perfect in balans." 

Weergeven op de startpagina van Stedelijk Onderwijs: 
Nee
Naam van de getuige: 
Kirsten Gysels

Pagina's