Koekatoe

kleuterschool

Voortuinproject

maquette voortuinprojectDe schoolvoortuin staat een grote metamorfose te wachten die totaal binnen onze visie van 'Meervoudige Intelligentie' past. Voltooiïng vindt in verschillende fases, verspreidt over meerdere schooljaren plaats. Schoolteam, kleuters, ouders en externe raadgevers hebben samen een fantastisch idee uitgewerkt om van deze 'verloren' schoolzone een functioneel ingerichte plek te kunnen creëren. Het wordt een ontmoetingsplaats in het groen voor jong en oud. Met de buitenbibliotheek, de praatjesbank en het amfitheater willen wij mensen aanzetten om met elkaar een praatje te maken. We voorzien uiteraard ook een mooi en makkelijk te onderhouden groene zone die zal uitnodigen met alle zintuigen op ontdekking te gaan. 

De creatieve ideeën van het Koekatoe voortuinproject worden verder uitgetekend en gerealiseerd door Bart Prinsen. Naast betrokken ouder op onze school is hij een echte lokale kunstenaar. Bekijk gerust zijn inbreng bij ons project 

ontwerp insectenhotel Bart Prinsen  eerste maquette voortuinproject Bart Prinsen

Sinds mei 2017 staat onze buitenbibliotheek ter beschikking van iedereen die graag eens een boekje ontleent. buitenbibliotheek Koekatoe

Gedurende het schooljaar 2017 - 2018 werd er verder gewerkt aan ons voortuinproject. We deden een gooi naar subsidies bij het ECOhuis en Cera....met succes! Mede dankzij hun financiële steun wordt het kostenplaatje net iets lichter. Ook onze oudervereniging droeg reeds vorig schooljaar haar steentje bij.

Ouders, kleuters en vrijwilliger van dagbesteding De Bosuil zorgen mee voor het uitvoeren van de werken. In april 2018 kan iedereen meegenieten van het Koekatoe-insectenhotel en het amfitheater. Kleuters kunnen nu met hun juf en ouders kriebeldiertjes gaan ontdekken en genieten van het amfitheater.

het Koekatoe-insectenhotel  Het insectenhotel.   papa Oscar en Arthur insectenhotel in de maak Het insectenhotel in opbouw.    waarneming insectenhotel Koekatoe Waarneming insectenhotel 3e kleuterklas.

  het amfitheater Koekatoe VrijwilligerTuinPeter van dagbesteding De Bosuil houdt alles netjes.    

 het amfitheater Koekatoe  Het amfitheater.   mede dankzij steun Cera het amfitheater Koekatoe  Realisatie mede mogelijk gemaak door subsidie cera logo. ​

 

Juni 2018...alweer een uitbreiding van het project. Bart, de ontwerper en uitvoerder van ons project, kwam het ontdekpad plaatsen. Uiteraard valt er buiten onkruid en een kriebelbeestje hier en daar niet veel te ontdekken, maar de aanplanting en aankleding rond het pad staan op de agenda van het nieuwe schooljaar! Probeer alvast de weg eens te volgen.

het voortuinpad in aanbouw door Bart Prinsen   kronkelend ontdekpad Koekatoe   lange weg te ontdekken in Koekatoe door Bart Prinsen

 

Een nieuw schooljaar 2018 - 2019 betekent een nieuwe sprong vooruit! Vanaf nu is er een leuk stukje natuur in aangroei. Samen met de hulp van grootouders, ouders en kleuters werden de planten aangeplant. Ook de vogels zullen in de winter een extra vindplek voor wat eten kunnen vinden, het vogelvoederhuis is een feit. 

putjes maken voor planten, Koekatoe voortuin    het vogelvoederhuis, ontwerp en uitvoering Bart Prinsen    waar moeten die planten, koekatoe voortuin   planten gieten, koekatoe voortuin                                                                                                       met de hulp van de 3e klassen zorg dragen voor de natuur. 

OPGEPAST..... hier is men aan het GROEIEN!

verbodsborden, koekatoe voortuin

En ja hoor, we blijven onze speelleeromgeving verrijken met avontuurlijke en leerrijke aanwinsten. Onze voortuinontwerper en uitvoerder van de prachtige houten constructies, Bart Prinsen, installeerde in november de zelfknappe hut en de caleidoscoop om al het leven in de voortuin te ontdekken. Volg het ontdekpad en je komt ze tegen.

de zelfknappe hut, ontwerp en uitvoering  door Bart Prinsen   ....         de zelfknappe hut, ontwerp en uitvoering door Bart Prinsen  de caleidoscoop, ontwerp en uitvoering Bart Prinsen