Visie audities

Jonge dansers voor de lagere school en eerste jaar secundair

Je hebt geen ballettechniek of balletervaring nodig om mee te doen aan de audities. Je wordt beoordeeld op je fysieke capaciteiten en talent. 

Groeiende talenten voor de secundaire school

2de, 3de en 4de jaar secundair onderwijs
Je moet beschikken over een gevorderde techniek van de klassieke dans, inclusief pointes en je moet aan de gestelde fysieke normen beantwoorden.

Je krijgt een klassieke balletles maar je hoeft niets voor te bereiden.

5de en 6de jaar richting klassiek
Je moet beschikken over een vergevorderde kennis van het klassieke ballet en ook een basiskennis hebben van de hedendaagse en moderne dans.

Je wordt uitgenodigd voor een prive-auditie na positief resultaat van je video-auditie.

Buitenlandse studenten

Regelmatige student
Je slaagt voor je auditie en je bezorgt ons een gelijkwaardigheidsverklaring van je studiegetuigschrift van je land van herkomst. Op het einde van het 6de jaar behaal je dan een diploma kunstsecundair onderwijs.

Bijzondere troef: lessen Nederlands voor studenten die geen Nederlands spreken.

Je slaagt in je auditie maar je hebt geen gelijkwaardigheidsattest van je studiegetuigschrift, dan kan je je inschrijven als regelmatige dance only student.

Regelmatige dance only student
Je slaagt in je auditie en je hebt een goede kennis van het Frans of het Engels. Je kan geen lessen volgen in een andere taal dan het Nederlands, maar afhankelijk van het land waar je vandaan komt, kan je de algemene vakken per correspondentie afwerken.