Directie

Directieteam KBA

Algemeen directeur Laura Baaijens

Zorgt voor het algemeen beleid en academische vorming. Naast de dansopleiding krijgen de leerlingen in KBA ook een stevige opleiding ‘algemeen vormende vakken’ die resulteert in een diploma van secundair onderwijs. De algemene vorming sluit aan bij de mogelijkheden, ervaringen en talenten van de leerlingen. Naast de droom van elke leerling “danser worden”, willen we de leerlingen in staat stellen om ook hun andere talenten te ontplooien.

 

Artistiek directeur Nadia Deferm

Draagt zorg voor het rijke erfgoed van klassiek ballet en moderne dans. Ze zorgt ervoor dat de school de beste programma's aanbiedt om getalenteerde studenten voor te bereiden op wat ze nodig hebben om hun professionele loopbaan voort te zetten in dans. Ze optimaliseert op elke mogelijke manier de tewerkstellingskansen van de leerlingen.

Nadia Deferm is geboren in Hasselt, België, op 4 juni 1966. Ze volgde haar dansopleiding in de Koninklijke Balletschool Antwerpen, waar ze in 1984 afstudeerde.
Het was ook in dat jaar dat Nadia Deferm de ‘Prix Professionnel’ in de Prix De Lausanne won, een bronze medaille wist te bemachtigen in de eerste internationale New York Ballet Competition en deel werd van het Koninklijke Ballet Vlaanderen. In het Koninklijke Ballet Vlaanderen, maar ook in het Luzerner Ballet, danste ze verschillende rollen als soliste in producties van Valery Panov. (Anastasia en Aglaya in ‘The Idiot’, Irina in ‘Three sisters’, Juliette in ‘Romeo and Juliette’, ‘Cinderella’, ‘Moves’, ‘the Virgin in  Rite of Spring’ etc…)
Na het Koninklijke Ballet Vlaanderen danste ze als soliste bij het Berner en Luzerner Theater van Ricardo Duse, Reda Sheta en Ben Van Cauwenbergh in Zwitserland. (‘Daphnis & Chloe’, ‘Firebird’, Kitri in ‘Don Quichote’, Juliette in ‘Romeo & Juliette’, Lise in ‘La fille mal gardée’, Scottisch girl in ‘Scottisch Symphonie’ (Balanchine), Miss Julie (B. Cullberg) en meer)
Tot slot werd Nadia Deferm in 1992 soliste aan het State Theater Wiesbaden in Duitsland. 

Na haar carrière als danseres werd ze het hoofd van The International Ballet School BVC en werd ze jeugdcoördinator voor het Hessisches State Theater in Wiesbaden.
In 2008 volgde Nadia Deferm een opleiding in gevorderde Vaganova-training bij Ursula Bormann en studeerde ze af als Master of Arts in de Folkwang University in Essen. Tijdens deze studies was Nadia Deferm ook actief als balletleerkracht en coach in het Gymnasium Essen-Werden.
Sinds 2014 is Nadia Deferm de artistiek directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen

Artistieke ondersteuning Artistieke Directeur: Kevin Durwael

Administratieve ondersteuning Artistieke Directeur: Martijn Meekers