Externe instroom eerste leerjaar KBA

Je wil instromen in het eerste leerjaar van het secundair onderwijs maar volgt niet de vooropleiding op Prins Dries.

Je kan je hier inschrijven voor een van de vooraudities die wij elk voorjaar organiseren. Je bent welkom op de Koninklijke Balletschool in Antwerpen om je talent te laten zien aan een jury van dansexperts. Na je auditie krijg je zo snel mogelijk bericht of je mag doorgaan naar de finale auditie, die meestal in mei plaatsvindt. 

Na de finale auditie laten wij je weten of je het volgende schooljaar kan starten bij de Koninklijke Balletschool. We lichten ook toe waarom je al dan niet geslaagd bent voor je auditie. 

Het is belangrijk om te weten dat je geen ballettechniek of balletervaring nodig hebt om mee te doen aan de audities. Je wordt beoordeeld op je fysieke capaciteiten, talent en potentieel. 

De auditiedagen (voorrondes) zullen plaatsvinden op woensdag 17 en 24 maart 2021De finale auditie staat gepland op 19 mei 2021.

Voor de auditie ontvangt uw zoon/dochter zijn/haar volgnummer na het betalen van het inschrijvingsgeld (15 euro) aan het onthaal. Vervolgens kan uw zoon/dochter zich omkleden in de kleedkamers en wordt er verzameld in de refter/onthaalruimte. 

Enkele minuten voor de auditie begeleid een begeleider of leerkracht de kinderen naar de auditiezaal. 

Tijdens de auditie wordt de fysiek, de muzikaliteit, coördinatie en artisticiteit van de kinderen getest.

Gelieve aansluitende kledij te dragen voor de auditie. De auditie zal grotendeels plaatsvinden op blote voeten en met blote benen zodat de jury de knieën en voeten (dat wat belangrijk is om een goede danser(es) te worden) goed kunnen zien. Rokjes zijn niet toegestaan. Gelieve ook sokjes en balletschoenen mee te brengen. Indien u auditie doet voor het tweede jaar, gelieve ook pointes mee te brengen (indien mogelijk).

De uitslag ontvangt u voor het eerstvolgende weekend na de auditie (geslaagd of niet geslaagd). Indien uw zoon of dochter geslaagd is, wordt u uitgenodigd op een finale en doorslaggevende auditiedag op 19 mei 2021.

Veel succes met de auditie!