Missie

Missie

De Koninklijke Balletschool Antwerpen wil gemotiveerde leerlingen opleiden tot uitstekend professioneel geschoolde dansers en artiesten, perfect aangepast en uitgerust voor een professionele carrière in de wereld van het klassieke ballet en hedendaagse dans. De Koninklijke Balletschool Antwerpen wil het meest veelzijdige en complete programma aanbieden om uit te groeien tot een topspeler wat betreft een uitmuntende dansopleiding en kwalitatief onderwijs. De Koninklijke Balletschool Antwerpen wil leerlingen toekomstgericht stimuleren in hun vaardigheden en creativiteit.

De school wil de leerlingen blijvend aanmoedigen om als sociaal geëngageerde mensen hun plaats in de wereld in te nemen. Binnen het kader van deze missie komen jongeren naar de Koninklijke Balletschool Antwerpen met de hoogste verwachtingen op het vlak van professionele training, opleiding en werkgelegenheid.

Ervaring voor de toekomst

Gedurende de opleiding hebben de leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen meerdere gelegenheden om deel te nemen aan dans- en theaterproducties.

Zo krijgen ze, dankzij onze bevoorrechte relatie met het “(Kunsthuis) Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen", ondermeer de kans om deel te nemen aan de producties van het Opera Ballet Vlaanderen.

De school organiseert jaarlijks verschillende voorstellingen, een opendeurdag, dansstages, project-, thema- en studiedagen en internationale uitwisselingen.

Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat onze studenten de nodige podiumervaring kunnen opdoen en zo gemakkelijker de overgang maken naar het professionele leven.