Vooropleiding KBA (8-12 jaar)

Vanaf het derde leerjaar kan je terecht op stedelijke basisschool Prins Dries voor een professionele vooropleiding ballet. De nauwe samenwerking tussen de Koninklijke Balletschool Antwerpen en Prins Dries zorgt ervoor dat leerlingen op jonge leeftijd hun danstalent al kunnen ontwikkelen.

In combinatie met het lessenpakket basisonderwijs

De leerlingen in de vooropleiding krijgen 5 tot 10 uur dans per week. Die lessen zitten verweven in het aanbod van het reguliere lager onderwijs. De eindtermen basisonderwijs worden nagestreefd. Zo krijg je naast een professionele balletopleiding ook een volwaardige algemene opleiding basisonderwijs.

Ideale springplank

Je kan onze dansopleiding enkel volgen na een succesvolle auditie. Aangezien het dansprogramma op Prins Dries je voorbereidt op een opleiding aan de KBA, worden de danslessen ook gegeven door dansleerkrachten van de KBA. Behalve dansen en de reguliere opleiding basisonderwijs, focust Prins Dries zich ook op podiumkunst. De vooropleiding op stedelijke basisschool Prins Dries is de ideale springplank voor kinderen die dromen van een danscarrière. 

Audities en inschrijven

Na een geslaagde auditie kan je starten in het 3e, 4e, 5e of 6e leerjaar op onze school. Je volgt er een reguliere opleiding basisonderwijs en een intensieve balletopleiding. Voor de auditie is geen voorkennis vereist.

Instroom 3de, 4de, 5de, 6de leerjaar

-10/03/2021 – Eerste auditieronde vooropleiding KBA bij lagere school Prins Dries
-19/05/2021 – Tweede auditieronde vooropleiding KBA bij lagere school Prins Dries

Online inschrijven voor de auditie is verplicht. Dat kan via deze link.

Tijdens de auditie wordt de fysiek, de muzikaliteit, coördinatie en artisticiteit van de kinderen getest.

Van 6de leerjaar naar 1ste middelbaar – balletexamen en geen auditie

Wanneer je ingeschreven bent op basisschool Prins Dries en daar ook de danslessen van de KBA volgt, moet je geen auditie doen. Wel moet je slagen voor je dansexamen bij Prins Dries op het einde van het zesde leerjaar. Ben je geslaagd voor je dansexamen? Dan ben je welkom in het eerste leerjaar op de KBA.

Geslaagd voor de auditie?

Als je geslaagd bent voor de auditie kan je je inschrijven voor onze school via het inschrijfsysteem op ‘Meld je aan Antwerpen’. Je krijgt alle informatie over de inschrijving toegestuurd na een geslaagde auditie.

Inschrijven internaat

Is de afstand van school naar huis te groot voor jou? Dan kan je verblijven op het Jeanne Brabants Internaat in hartje Antwerpen. De contactpersoon op het Jeanne Brabants Internaat is bereikbaar via danielle.wellens@so.antwerpen.be of telefonisch op het nummer 03/502 02 20 (tijdens de kantooruren).