Vervolmakingsjaar Bijzondere vorming dans

Over deze studierichting

3e graad - kso

In dit vervolmakingsjaar verwerf je extra danscompetenties. Het is een zevende jaar dat zowel bedoeld is voor jongeren met een klassieke vorming als leerlingen die gespecialiseerd zijn in hedendaagse dans.

Onder meer door de nauwe samenwerking met Ballet Vlaanderen kan je verder groeien en meer podiumervaring opdoen. Het is een intensief jaar waar men geen fysieke inspanningen uit de weg gaat. Een gedreven motivatie, inzet, passie en doorzettingsvermogen zijn vereist. Gastdocenten en -choreografen geven workshops. Hierdoor blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de dansscène.

Naast dansvakken zal er ook ruimte zijn voor organisatorische aspecten van voorstellingen. Denk daarbij aan afspraken met theaters, belichting, geluid, decor… 

Na het vervolmakingsjaar start je sterker in de culturele arbeidsmarkt en vind je makkelijker werk als professioneel danser.

Let op:

  • De school organiseert een geschiktheidsproef die door een jury wordt beoordeeld.
  • De geschiktheidsproef is eenmalig en geldt voor de duur van de opleiding.
  • De proef peilt naar je artistieke aanleg en danstechnische vaardigheden.
  • Bij een negatieve evaluatie heb je recht op 1 herkansing. In dit geval moet de toelatingsklassenraad externe deskundigen als raadgevend lid opnemen.

Lessentabel

Vak Lesuren
Toneeltechnieken 3
Danstechnieken (workshops) 6
Repertoire 6
Praktische oefeningen dans 15