Vervolmakingsjaar KBA (18-20 JAAR)

Het vervolmakingsjaar van de KBA vormt een brug tussen onze professionele dansopleiding en een professionele danscarrière. Het is een unieke opleiding die jonge, getalenteerde dansers na hun zesde leerjaar secundair onderwijs verder klaarstoomt voor de beroepspraktijk. 

Het zevende jaar mikt zowel op jongeren met een klassieke vorming als op leerlingen die gespecialiseerd zijn in hedendaagse dans. Gastdocenten en –choreografen van beide dansstijlen geven tijdens dit zevende jaar leerrijke workshops, waardoor je op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen in de danswereld. 

In dit vervolmakingsjaar verwerf je extra danscompetenties. Onder meer door de nauwe samenwerking met Ballet Vlaanderen krijg je de kans om je talenten en vaardigheden verder te ontplooien en meer podiumervaring op te doen. Het is een intensief en fysiek inspannend jaar. Een gedreven motivatie, inzet, passie en doorzettingsvermogen zijn dan ook vereist. 

Ook maak je tijdens het vervolmakingsjaar kennis met de organisatorische kant van dansvoorstellingen. Denk daarbij aan belichting, geluid, decor, afspraken maken met theaters enzovoort. Op de Koninklijke Balletschool Antwerpen vormen we veelzijdige dansers op wereldniveau. Het vervolmakingsjaar zal dan ook je startpositie als professioneel danser op de culturele arbeidsmarkt aanzienlijk versterken.

Opleiding Vervolmakingsjaar

Extra leerjaar dans: bijzondere vorming dans in B7 

Voel je je nog niet klaar voor een professionele loopbaan? In dit vervolmakingsjaar kan je je danscompetenties verder ontwikkelen. Dit zevende jaar mikt zowel op jongeren met een klassieke vorming als op leerlingen gespecialiseerd in hedendaagse dans. 

Lessentabel KSO 3e graad, 3e leerjaar

Toetreden tot het vervolmakingsjaar

Wie kan toetreden tot het vervolmakingsjaar?

Enkel leerlingen die al een opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen volgden, kunnen zich inschrijven voor het vervolmakingsjaar. Het vervolmakingsjaar sluit aan op het zesde jaar secundair onderwijs van de KBA. Nadat je er je diploma secundair onderwijs behaalde of het professioneel danstraject in het zesde jaar (B6) volgde, kan je doorstromen naar het zevende vervolmakingsjaar.