Voltijdse opleiding

Voltijdse opleiding

De Koninklijke Balletschool Antwerpen biedt een voltijdse kunstsecundaire opleiding (september-juni) aan, bestaande uit een dans- en een academisch programma. Dit programma is speciaal ontworpen voor studenten tussen 12-18 jaar die ervoor gekozen hebben om een ​​carrière in de dans na te streven en die een diploma van klassiek ballet willen combineren met een secundair diploma om hun toekomstige kansen op werkgelegenheid en hogere studies te maximaliseren. Dit programma staat open voor nationale en internationale studenten.

Ballet (1e graad - A-stroom)

Ballet (2e graad - kso)

Ballet (3e graad - kso)
 

KBA Dara Philipe

Hoge kwaliteit

Meer dan 65 jaar ervaring in ballet, bekroond met prijzen in klassiek ballet en hedendaagse dans en goede contacten met companies over de hele wereld, garandeert de kwaliteit van onze opleiding. Studenten worden geplaatst in het programma en het dansniveau dat het beste past bij hun individuele behoeften.

Voorbereiden op de toekomst

Het voltijds programma heeft tot doel om je in de belangrijkste doelen, artistieke vaardigheden en academische vakgebieden voor te bereiden op de echte wereld vol uitdagingen.

Vaardigheden die je in het professionele leven tegenkomt worden je aangeleerd:

  • kritisch denken
  • artistieke elegantie
  • uitmuntendheid
  • expressie en nuance bij optredens
  • geschreven en mondelinge communicatie- en presentatievaardigheden
  • het effectieve gebruik van onderzoeksgegevens
  • het vermogen om problemen te benaderen vanuit verschillende perspectieven.

Dit en meer is de kern van je artistieke en academische opleiding. Deze vaardigheden bereiden je voor op professionele artistieke werkgelegenheid in een evoluerende technologische wereld.

Toelating tot de KBA

Je kan enkel toegelaten worden na het slagen bij de audities. De toelatingsklassenraad beslist hierover op basis van de auditie en je vorige studiebewijzen. De student wordt beoordeeld en geplaatst in de dans en academische klas die het beste past bij hun individuele leeftijd en het niveau van bekwaamheid.

Studenten kunnen verblijven bij hun ouders, bij een gastgezin, op het internaat of zelfstandig wonen (leeftijd 16+).

Internationale studenten

Internationale studenten worden geplaatst op het dans- en academisch niveau dat het best past bij hun individuele behoeften. Alle vakken worden gegeven in het Nederlands. Het curriculum bestaat uit taallessen in het Nederlands, Frans en Engels. De school biedt studiebegeleiding en extra taallessen aan om de integratie in de gewone lessen te vergemakkelijken.