Kunstkaai

stedelijk secundair onderwijs

Decor & etalage

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit2e graad - bso

Ben je creatief en heb je oog voor detail? Wil je verhalen vertellen in etalages en interieur van winkels of wil je weten hoe het decor van je favoriete programma opgebouwd wordt? Ben je graag met de aankleding bezig van een ruimte?  Dan zit je in de richting Design & Expo op jouw plek!

De artistieke studierichting 'Decor & Etalage' biedt een brede en vooral praktische opleiding met veel afwisseling en richt zich zowel op de reclamewereld als op de etalage- en/of de decoratiesector.

Onze leerlingen in actie

Je leert brainstormen, ontwerpen, experimenteren, nauwkeurig uitvoeren en doelgericht presenteren. Je werkt met allerlei materialen (karton, papier, hout, leder, papier-maché, klei, ...) en je staat open om nieuwe technieken aan te leren, zowel manueel als digitaal. Je wordt ondergedompeld in de wereld van kleuren, vormen, composities en typografie. Je leert hier met aandacht naar kijken en proeft van creatieve computerprogramma’s om een idee uit te werken of een affiche op te maken. 

Na de 2e graad ben je klaar om naar de 3e graad Design & Expo+ te gaan en maak je een keuze tussen 2D of 3D-ontwerp. Je kan ook een andere artistieke richting binnen de arbeidsmarktgerichte finaliteit volgen. 

 

Bekijk het ruimteschip gemaakt door de leerlingen van de 2de graad op You Tube

 

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: