Kunstkaai

stedelijk secundair onderwijs

Etalage en standendecoratie

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit3e graad - bso

De artistieke studierichting Design & Expo+ richt zich zowel op de publiciteitswereld als op de decor- en etalagesector. Je krijgt een brede en vooral praktische opleiding.

Afhankelijk van je persoonlijke interesses kies je binnen deze studierichting voor een focus op tweedimensionaal (2D) of driedimensionaal (3D) werken.

Bij ‘2D’ staat het werken met een computer centraal. Je bedenkt, creëert, tekent in functie van een 2D-ontwerp en vertaling van je opdracht. Je speelt graag met kleuren, compositie, vorm en typografie. Je leert om zowel logo’s, affiches, folders, illustraties als reclameborden en verpakkingen te ontwerpen en deze te presenteren op een esthetische manier. 

Binnen het onderdeel ‘3D’ ligt de klemtoon op het uitwerken van ideeën, decorstukken en ruimtelijke objecten. Je werkt voornamelijk manueel, leert kijken naar composities, bootst structuren na met verf of bouwt rotsen uit hout, karton, klei en piepschuim. Je gebruikt computerprogramma’s in functie van de uitwerking van je 3D-ontwerp. Tot slot leer je jouw creaties presenteren op een doelgerichte manier zodat klanten, bezoekers en opdrachtgevers in één oogopslag meegenomen worden in een nieuwe wereld of beleving. 

Projectwerking vormt een rode draad over de graden en studierichtingen heen. Je doet werkervaring op buiten de schoolmuren. Je loopt stage bij een productiehuis, winkel of bedrijf. Na het laatste jaar start je met werken of kan je een éénjarige Se-n-Se-opleiding volgen.

Bekijk de leerlingen in actie
 

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: