Kunstkaai

stedelijk secundair onderwijs

Haar- & schoonheidsverzorging

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit
2e graad - bso

Haar- & schoonheidsverzorging is een praktische en brede opleiding. Zoals de naam verklapt, leer je in deze studierichting alles om aan de slag te gaan als kapper of schoonheidsspecialist.

Een kijkje achter de schermen? Bekijk deze video!

Kapperstechnieken en gelaatsverzorging vormen de basis van deze opleiding. Je leert daarnaast om alles goed te organiseren en op een correcte manier omgaan met klanten.

Je leert (aandoeningen van) haar en hoofdhuid kennen en ermee omgaan. Je kan werken met verschillende haarproducten: je weet ze te gebruiken en kent de (chemische) werking. Verschillende kapperstechnieken komen aan bod in deze opleiding: wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing bij dames, heren en kinderen. 

Daarnaast is er aandacht voor de verzorging van het lichaam. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van verzorgingsproducten kennen en kritisch omgaan met reclame. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken.
Zo kan je schoonheidsbehandelingen verantwoord uitvoeren.

Bij het kiezen voor deze studierichting realiseer je je best vooraf dat je als kapper lang moet rechtstaan en op zaterdag werkt.
 

YouTube kanaal voor meer video's.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: