Land van Nu

kleuter- en lagere school

LandvanNu: gekroond tot 'Meest Ondernemende kleuterklas van Vlaanderen 2020'

De leerlingen van de tweede kleuterklas van de Stedelijke basisschool Land van Nu kregen van vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) de titel ‘Meest Ondernemende Klas van Vlaanderen’. De winnende klas volbracht met glans de STEM-gerichte, creatieve opdracht, namelijk: kleding ontwerpen voor de mascotte Doedel.

De tweede kleuterklas van Land van Nu wist te overtuigen met haar brede aanpak: van een mindmap samenstellen tot kleding ontwerpen met upcyclede materialen, de leerlingen en hun leerkrachten zetten samen een creatief sterk proces én resultaat neer.

“Klassen die konden laten zien dat ze hadden ingezet op samenwerken en creativiteit hadden een grote kans om als winnaar uit de bus te komen”, klinkt het bij Vlajo. “De winnende klas blonk dan ook niet toevallig uit in die kwaliteiten.”

Hiernaast de powerpoint: https://www.youtube.com/watch?v=iGjBMt1ze1c

 

Erik Deyaert, directeur van Land van Nu: “Wij moedigen onze leerlingen actief aan om het leerproces in eigen handen te nemen. Afgelopen januari zijn wij in onze nieuwbouw getrokken, die zo ontworpen is om onze leerlingen ook zelf aan de slag te laten gaan en de wereld te laten ontdekken. Het is dan ook heel fijn dat we daar waardering voor krijgen. Deze prijs toont aan dat we goed bezig zijn.”

zaterdag 16 mei 2020