De Leerexpert

Columbiastraat

Heartsaver

De Leerexpert Columbiastraat slaat de handen in elkaar met de vzw Heartsaver. Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur  per dag toegankelijk zijn voor het publiek. Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag een AED gebruiken. 

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren. Vzw Heartsaver zal in samenwerking met De Leerexpert Columbiastraat een HARTstarter BUITEN aan de school plaatsen zodat deze in geval van nood voor iedereen 24/7 beschikbaar is. 

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig. Onze school stapt graag mee in dit levensbelangrijk project! Het Heartsaver AED Fundraising schoolinitiatief wordt gesteund door het kabinet van het Ministerie van Onderwijs van Minister Hilde Crevits en is mee opgenomen in het actieplan “Hoog tijd voor geZONtijd” ter versterking van het gezondheidsbeleid van scholen.