De Leerexpert

Schoolstraat

Inschrijven

Inschrijven in De Leerexpert voor opleidingen van het buitengewoon secundair onderwijs

Wil je je kind inschrijven voor een secundair school voor het buitengewoon onderwijs? Dan moet je hem of haar aanmelden via het centrale aanmeldingssysteem 'Meld je aan' van Stad Antwerpen. 
Blijf je in de huidige school? Dan stroom je gewoon door en hoef je je kind niet aanmelden. Wil je van school veranderen? Dan moet je je kind eerst aanmelden

Aanmelden kan tussen maandag donderdag 22 april 2021 vanaf 9.30 uur en vrijdag 7 mei tot 17 uur. Dat doe je via de website van Meld je aan. Het tijdstip waarop je je kind aanmeldt in deze periode heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Het is dus geen race tegen de tijd. Maar meld je wel aan binnen de aanmeldingsperiode. Als je vergeet aan te melden heeft je kind minder kans op een plaats in je voorkeurschool. 

Moet ik mijn kind aanmelden?

Aanmelden is niet verplicht, maar als je je kind niet aanmeldt, kan je het pas vanaf 31 mei 2021 inschrijven in een secundaire school van het buitengewoon onderwijs. Op dat moment zullen in de verschillende opleidingsvormen en types van de verschillende scholen nog weinig plaatsen beschikbaar zijn. Je kind aanmelden is dus sterk aan te raden.

Kinderen die recht hebben op voorrang moeten niet aanmelden. Deze kinderen worden rechtstreeks ingeschreven op de school zelf.

Heb ik recht op voorrang?

Kinderen met een broer of zus die al ingeschreven is in een secundaire school voor buitengewoon onderwijs of waarvan één van de ouders werkt op een secundaire school voor buitengewoon onderwijs of kinderen met campusvoorrang, hebben recht op voorrang om in te schrijven in deze school op voorwaarde dat ze de opleidingsvorm en het type die vermeld staan in het verslag voor toegang tot het buitengewoon secundair onderwijs aanbiedt.

Ben je niet zeker of je voorrang hebt of heb je vragen over recht op voorrang? Neem dan contact op met de school!

Hoe en wanneer inschrijven met voorrang?

Kinderen met voorrang kunnen rechtstreeks inschrijven in de school (en hoef je niet aan te melden). Inschrijven doe je zo:

  • Contacteer de school waar je voorrang hebt.
  • De school informeert je hoe je je kind kan inschrijven
  • Onderteken de leerlingfiche. Dit betekent dat je akkoord gaat met het pedagogisch project(de aanpak van de school).
  • Vraag een bewijs van inschrijving.

Kinderen met voorrang kan je op de volgende dagen inschrijven:

  • Kinderen met een broer of zus die al ingeschreven is in een secundaire school voor buitengewoon onderwijs: tussen 4 maart 2021 en 18 maart 2021
  • Kinderen waarvan één van de ouders op de school werkt: op 19 maart 2021
  • Kinderen met campusvoorrang: tussen 22 maart 2021 en 19 april 2021

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Na de aanmeldperiode worden alle vrije plaatsen verdeeld onder de aangemelde kinderen. De resultaten worden bekend gemaakt op  vrijdag 28 mei 2021.

Op die dag krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op deze website. Daarin staat of je je kind kan inschrijven. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je ook een brief.

Inschrijven kan van maandag 31 mei 2021 tot en met vrijdag 18 juni 2021. Neem ten laatste op vrijdag 18 juni 2021 contact op met de school om een afspraak te maken en na te gaan hoe je kan inschrijven.

Wanneer starten de vrije inschrijvingen?

Ben je je kind vergeten in te schrijven binnen deze voorgeschreven periode, dan heeft het geen recht meer op de plaats in die school. Scholen die nog vrije plaatsen hebben, kan je opzoeken op de website bij ‘info over scholen’.  De vrije inschrijvingen starten op maandag 31 mei 2021 en gebeuren rechtstreeks via de school.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op met de school of bekijk de website van Meld je aan.