De Leerexpert

Schotensesteenweg 252

OV 2

leerling bewerkt een grote houten sleutelAanbod

Leerlingen met een CLB-attest van onderstaande types kunnen bij ons inschrijven:

  • type 2: voor jongeren met een matig tot ernstige verstandelijke beperking
  • type 9: voor jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS)

De school heeft een sterke auti-werking.

Werking

OV2 type 2

Als je zoon of dochter opleidingsvorm 2 volgt, dan bereiden we hem of haar voor op begeleid werk, zoals in een maatwerkbedrijf. Onze ateliers zijn volledig ingericht zoals in een maatwerkbedrijf om een zo realistisch mogelijke context aan te kunnen bieden. Onze lokalen voor het trainen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn allemaal volledig nieuw ingericht. Om de overgang tussen school en werk zo goed mogelijk voor te bereiden gaan wij ook op regelmatige basis praktijkwerk doen in een maatwerkbedrijf. 

Hiernaast beschikken we ook over een appartement om dagelijkse zelfredzaamheid zo realistisch mogelijk aan te bieden. Deze school (vestiging) bevindt zich in de zeer rustige en groene omgeving Peerdsbos. Elke leerling krijgt de tijd en ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. 

OV2 type 9

Alle voorgaande zaken van OV2 type 2 zijn ook hier van toepassing. Het verschil is dat er aparte klassen zijn voor de leerlingen met autisme. Zij werken aan dezelfde einddoelstellingen met aangepaste strategieënaangepaste lokalen en gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding. Om de integratie te bevorderen zijn er wel voldoende mogelijkheden voorzien om samen te werken met andere doelgroepen.

Werken met leerexperten

Om onze leerlingen OV2 voor te bereiden op het werk in een maatwerkbedrijf oefenen wij in de ateliers de vaardigheden die zij nodig hebben. Om deze praktijkervaring zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij de realiteit, zijn wij constant op zoek naar opdrachten van buitenafHeb je manueel repetitief werk dat je kosteloos wil laten uitvoeren?

Locatie

Bredabaan 89 (Plataandreef), 2930 Brasschaat (Peerdsbos).
De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Vanaf perron 34 op de Rooseveltplaats neem je bus 640 richting Brasschaat en ben je op 40 minuten op je bestemming: halte PlataandreefPlan je route met De Lijn.