De Leerexpert

Schotensesteenweg 252

Restaurant

Onze leerlingen, directie en leerkrachten verwelkomen u graag in ons didactisch restaurant “Den Expert”.
Het restaurant is gelegen op de 1ste verdieping van onze school.

De leerlingen van de kwalificatiefase A en B verzorgen de keuken- en zaaldienst.
Zij leren in een realistische omgeving technieken, attitudes en vakkennis aan.

Na reservatie verwachten wij u om 12 uur.

Wij serveren een lunch bestaande uit een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor de prijs van 20 euro.
De dranken zijn supplementair te betalen.
Het menu verschijnt regelmatig op de website van de school en wordt opgesteld in functie van de lessen.

Wij vragen onze gasten om het restaurant uiterlijk om 14.30 uur te verlaten zodat de andere lessen niet in het gedrang komen.

Heeft u vragen in verband met allergenen en bereidingen? Contacteer ilya.neutjens@so.antwerpen.be.
De menu's zijn steeds onder voorbehoud. Wij werken met dagverse producten.

Cadeaubon kopen?


Via deze link kan je een tafel reserveren.
Uw reservatie is pas definitief nadat u een bevestiging hebt ontvangen!

Wenst u te annuleren? Doe dit zo snel mogelijk en ten laatste vóór donderdagmiddag 12u00 via het annulatieformulier.
Indien u reserveerde, niet annuleerde en niet komt opdagen zijn wij genoodzaakt u de prijs van het menu (€20) aan te rekenen.

Wanneer het restaurant volzet is of onvoorzien niet kan plaatsvinden, brengen wij u tijdig op de hoogte.


MENU

 

7 januari 2020

  • Velouté van witloof met sintjacobsvrucht en beuling
  • Bosduif “ clamart” fondantaardappeltjes
  • Gebakken appeltje met gebrande amandelen, vanille-ijs en crèmeux van zoute karamel

 

14 januari 2020

  • Raviolini’s met salie-boter
  • Skrei kabeljauw, gegratineerde prei uit de oven, beurre blanc met gevogelte jus
  • Crêpe “suzette”

 

 21 januari 2020

  • Tataki van tonijn in bouillon van dashi
  • Speenvarken “Cross & Blackwell “ met aardappelgratin
  • Dessert van mokka & cappuccino 

 

 28 januari 2020

  • Tempura van scampi’s, oosters slaatje en pittige dip
  • Vlaamse stoverij met bruine van Westmalle, frietjes, witloof-Waldorf salade met verse mayonaise
  • Moelleux van chocolade

 

 4 februari 2020

  • Buratta met gekonfijte tomaten, gebakken gamba en schaaldierenjus
  • Gebakken zalm, Chinese kool, zoetzure groentjes en gebakken rijst
  • Javanais, zoute karamel, chocolade-ijs

 

 11 februari 2020

  • Risotto met paddenstoelen, groene asperges en erwtjes, Parmezaankoekje
  • Gevulde kipfilet, flan van broccoli, gestoofde worteltjes en gebakken aardappeltjes
  • Tiramisu met advocaat

 

 18 februari 2020

  • Velouté van knolselder, gebakken Jacobsvrucht en krokante Spaanse ham
  • Varkenshaasje met Roquefort, “Tatin” taartje met witloof en aardappel-gnocchi met salie
  • Chocolade-pistache brownie met frambozensorbet en gelly van rood fruit

 

 3 maart 2020

  • Raviolini’s met salie-boter
  • Kabeljauw op het vel gebakken, coulis van tomaat en zuiderse groenten “a la Provençale” en kasteelaardappelen 
  • Crêpe “Suzette”

 

 10 maart 2020

  • Asperges met gepocheerd eitje, parmaham en Parmezaan
  • Varkenswangetjes met bruin bier
  • Panna cotta van perzik, coulis van frambozen

 

 17 maart 2020

  • Gegratineerd geitenkaasje met honing en notensla
  • Luxe versie van een “Videeke” met verse frietjes en waterkers-witloofslaatje
  • Panna cotta van witte chocolade en donkere mousse au chocolat

 

 24 maart 2020

  • Rundscarpaccio met rucola, gemarineerde asperges en Parmezaan
  • Zeetong “Meunière”, jonge spinazie en fondue van tomaat, smeuïge aardappelpuree
  • Aardbeien met sabayon en vanille-ijs

 

 21 april 2020

  • Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm
  • Coq au vin met gebakken aardappelschijfjes
  • Mousse au chocolat “70 %”

 

 28 april 2020

  • Rucola slaatje met scampi’s en Spaanse ham
  • Gebakken zalmfilet met cannelloni van groene kool, beurre blanc en hertoginnenaardappelen
  • Poire “Belle Hélène”

 

 5 mei 2020

  • Tataki van tonijn in bouillon van dashi
  • Speenvarken “Cross & Blackwell “, aardappelgratin
  • Dessert van mokka & cappuccino

 

 12 mei 2020 (bedanking medewerkers; inoefenen kwalificatieproef)

  • Tomatensoep met groene kruiden en bruschetta met tomatensalsa
  • Spaans varkenshaasje, zuiderse groenten en aardappelrösti, jus met Madeira
  • Dessertbordje (techniek chocomousse)

 19 mei 2020

  • Aspergesoep, toast met roereitje en garnaaltjes
  • Parelhoentje, lente-ui en asperges, kruidenroom en gebakken rijst “nasi stijl”
  • Trifle van aardbeien, merengue en crèmeux van mascarpone

 

 26 mei 2020 (kwalificatieproef 5de jaar groep A)

  • Tomatensoep met groene kruiden en bruschetta met tomatensalsa
  • Spaans varkenshaasje, zuiderse groenten, aardappelrösti en jus met Madeira
  • Dessertbordje (techniek chocomousse)

 

 2 juni 2020

  • Kaaskroketjes
  • Stoofpotje van kip met kokos en curry, grote gamba en gebakken rijst “nasi stijl”
  • Soepje van rood fruit, watermeloen en citroensorbet

 

 9 juni 2020 (kwalificatieproef 5de jaar groep B)

  • Tomatensoep met groene kruiden en bruschetta met tomatensalsa
  • Spaans varkenshaasje, zuiderse groenten, aardappelrösti en jus met Madeira
  • Dessertbordje (techniek chocomousse)

 

 16 juni 2020 (kwalificatiecommissie)

  • Avocado-aspergeslaatje met grijze garnalen
  • Lamskroontje, jonge erwtjes “Clamart”, aardappelgratin, gestoofde lente-ui
  • 3 kaasjes, vijgencompote, notentoast OF lemon-cheesecake