De Leerexpert Ziekenhuisschool

stedelijk buitengewoon onderwijs

Showing Off

Expo Showing Off 7 - 1-24.04.2022 - Salon M HKA - Gratis inkom

De Leerexpert Ziekenhuisschool en M HKA stellen voor: Showing Off 7

Na twee covidjaren namen enkele professionele kunstenaars de leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool weer onder hun vleugels. Voor onze 7e editie van Showing Off konden ze hun creativiteit weer de vrije loop laten in verschillende workshops zoals beeldende kunsten, muziek, poëzie, schilderkunst, textielkunst, fotografie en illustratie.

Bewonder het resultaat tijdens de gratis tentoonstelling die loopt van vrijdag 1 april 2022 tot en met zondag 24 april 2022 in het Salon van het M HKA.

Expo Showing Off 7

  • Wanneer: 1 april tot en met 24 april
  • Waar: Salon M HKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
  • Gratis inkom

Logo M HKA         Logo Kunstbrigade

Over De Leerexpert Ziekenhuisschool

De Leerexpert Ziekenhuisschool biedt onderwijs op maat aan kinderen en jongeren die (tijdelijk) in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum verblijven, en kinderen en jongeren die (tijdelijk) in de Universitaire kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen verblijven. De leerlingen van de afdeling pediatrie zijn opgenomen omwille van (chronische) fysieke problemen en verblijven kort of lang in het ziekenhuis. Leerkrachten geven hen onderwijs op maat na gezamenlijk overleg met de dokter, verplegers, ouders en thuisschool. De lessen gaan door aan bed of in de klas.

De leerlingen opgenomen op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie zijn residentieel opgenomen of komen ambulant naar het UKJA. Na multidisciplinair overleg volgen ook deze kinderen en jongeren onderwijs afgestemd op de aanwezige onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Elke leerling volgt een individueel traject en volgt individueel les of in kleine klasgroepen.

De Leerexpert Ziekenhuisschool werkt samen met volgende ziekenhuizen in Antwerpen; ZNA UKJA, ZNA koningin Paola kinderziekenhuis, ZNA Middelheim, Koningin Mathilde moeder- en kindcentrum, UZA en Revarte. De Leerexpert Ziekenhuisschool is een school van Stedelijk Onderwijs Antwerpen.