De Leerexpert

Buitengewoon onderwijs op maat

Inschrijven in het buitengewoon kleuter- of lager onderwijs - schooljaar

Inschrijven voor schooljaar 2021-2022

Wil je jouw kind inschrijven in het buitengewoon basisonderwijs in Antwerpen?
Wil je een kind doorverwijzen naar het buitengewoon basisonderwijs in Antwerpen?

Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Wil je jouw kind graag inschrijven in één van de scholen van De Leerexpert? Hou dan rekening met deze voorwaarden:

 • Je moet een verslag of een voorlopig document hebben, uitgereikt door het CLB. Het CLB-verslag 'toegang voor een school buitengewoon onderwijs'. Heb je dit nog niet? Dan kan je jouw kind niet aanmelden of inschrijven. Contacteer eerst het CLB om meer informatie te vragen over het verslag: 03 206 13 11 of mail naar clb@so.antwerpen.be
 • Je hebt een verslag of voorlopig document. Nu kan je jouw kind in de periode februari-april aanmelden. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Meer informatie over hoe je kan aanmelden, vind je ook op de website van Meld je aan. 

September – december

Zoek via onze scholenzoeker een school met het gewenste type. Geef je straat of postcode in. Als je voor een school aanmeldt in jouw regio is de kans groter dat je gebruik kan maken van leerlingenvervoer.

Januari - maart

Onze scholen volgen de veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen. 

Oranje en rood: de bezoekmomenten kunnen niet fysiek doorgaan. We voorzien digitale alternatieven om ouders te informeren over onze school. We werken momenteel hard aan digitale alternatieven. Op 22 januari communiceren onze scholen hun digitale alternatieven op hun schoolwebsite.

Maart – april - mei

Om te kunnen inschrijven moet je jouw kind eerst aanmelden.

Aanmelden met voorrang

De voorrangsperiode start op 22 februari en loopt tot 5 maart. Tijdens de voorrangsperiode kunnen kinderen aangemeld worden als er een broer of zus ingeschreven is op de school. Ook de kinderen van het personeel kunnen tijdens deze periode aangemeld worden. 

 • Stap 1: Je hebt een verslag of een voorlopig document uitgereikt door het CLB. Het CLB-verslag 'toegang voor een school buitengewoon onderwijs'. Heb je dit nog niet? Dan kan je jouw kind niet aanmelden of inschrijven. Contacteer eerst het CLB om meer informatie te vragen over het verslag: 03 206 13 11 of mail naar clb@so.antwerpen.be
 • Stap 2Meld jouw kind online aan bij de school van broer of zus, of bij de school waar je zelf werkt).
 • Stap 3: Je krijgt een bericht van Meld je Aan waarin staat of jouw kind kan starten in de school.
 • Stap 4: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in.

Aanmelden zonder voorrang

De tweede aanmeldperiode start op 15 maart 2021 en loopt tot 21 maart 2021. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

 • Stap 1: Je hebt een verslag of een voorlopig document uitgereikt door het CLB. Het CLB-verslag 'toegang voor een school buitengewoon onderwijs'. Heb je dit nog niet? Dan kan je jouw kind niet aanmelden of inschrijven. Contacteer eerst het CLB om meer informatie te vragen over het verslag: 03 206 13 11 of mail naar clb@so.antwerpen.be
 • Stap 2: Bezoek scholen die het type aanbieden. Bekijk digitale alternatieven of contacteer de school om te vragen of een fysieke afspraak mogelijk is.
 • Stap 3: Meld jouw kind online aan.  Geef de scholen die het type aanbieden dat je zoekt door via Meldjeaan. Zet de scholen in volgorde van voorkeur. Als je jouw kind in een school wil inschrijven, zet je de school op de eerste plaats.
 • Stap 4: Nadat je jouw kind hebt aangemeld, krijg je eind april/begin mei een bericht van Meld je aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind mag inschrijven.
 • Stap 5: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in.

Hulp nodig?

Contacteer de school of het CLB.

Bel gratis naar 0800/62 185

Mail naar helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be

Wat na de aanmeldingsperiode?

Als je jouw kind in geen enkele school van jouw voorkeur kan inschrijven, vind je in juni een online overzicht van de vrije plaatsen in het buitengewoon onderwijs. Je kan ook contact opnemen met onze scholen om te vragen of er nog vrije plaatsen zijn.

Inschrijven in het lopende schooljaar 2020-2021

Je kan jouw kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn. Neem contact op met de school.