De Leerexpert

Buitengewoon onderwijs op maat

Inschrijven in het buitengewoon kleuter- of lager onderwijs - schooljaar

Inschrijven voor schooljaar 2021-2022

Wil je jouw kind inschrijven in het buitengewoon basisonderwijs in Antwerpen?
Wil je een kind doorverwijzen naar het buitengewoon basisonderwijs in Antwerpen?

Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Wil je jouw kind graag inschrijven in één van de scholen van De Leerexpert? Hou dan rekening met deze voorwaarden:

  • Je moet een verslag of een voorlopig document hebben, uitgereikt door het CLB. Het CLB-verslag 'toegang voor een school buitengewoon onderwijs'. Heb je dit nog niet? Dan kan je jouw kind niet aanmelden of inschrijven. Contacteer eerst het CLB om meer informatie te vragen over het verslag: 03 206 13 11 of mail naar clb@so.antwerpen.be
  • Je hebt een verslag of voorlopig document. Nu kan je jouw kind in de periode februari-april aanmelden. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Meer informatie over hoe je kan aanmelden, vind je ook op de website van Meld je aan. 

April - Mei

Je hebt jouw kind aangemeld tijdens de aanmeldingsperiode. Daardoor is het nog niet automatisch ingeschreven. Je wacht op een  bericht van Meld je Aan (Stad Antwerpen). In dat bericht staat in welke school je jouw kind kan inschrijven. Dit bericht krijg je eind april/begin mei.  

De inschrijvingen kunnen door de corona-crisis niet op school gebeuren. Neem contact op met de school om af te spreken hoe je jouw kind kan inschrijven. 

Wat na de aanmeldingsperiode? Vrije inschrijvingsperiode start op 10 mei 2021

Ben je nog altijd op zoek naar een school? Vanaf 10 mei om 9 uur kan je jouw kind registreren voor een school met vrije plaatsen. 

Vanaf 7 mei 2021 om 10 uur vind je op de website van Meld je Aan een overzicht van de scholen die op dat moment nog vrije plaatsen hebben (www.meldjeaanbuo.antwerpen.be ). Je kan ook contact opnemen met onze scholen om te vragen of er nog vrije plaatsen zijn.

De vrije inschrijvingen zullen online verlopen via Meld je Aan (www.meldjeaanbuo.antwerpen.be). Kies een school met vrije plaatsen en registreer jouw kind.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met registeren op 10 mei vanaf 9 uur?

Bel gratis de Helpdesk Meld je aan op 0800 62 185.

Of neem contact op met de school.