De Leerexpert

Buitengewoon onderwijs op maat

Showing Off 2018

Creativiteit, kunst, expressie...het scheppend vermogen van elk individu.

Niet altijd meetbaar. Maar daar gaat het niet om. De destinatie zit 'm hier vooral in het beleven. In de reis zelf.

Ontsnappen in jezelf en je laten meevoeren door kleur en vorm. Dat was dan ook wat ik probeerde mee te geven aan de leerlingen...

niet nadenken, gewoon doen. Voor heel wat van hen geen makkelijke taak maar ik hoop dat ze toch ontdekt hebben dat zo'n wit blad papier of verse schetsboek geen leegte is maar een oneindig spectrum aan mogelijkheden bevat. En hey, het is gewoon leuk.

thisiskenson.tumblr.com

Wat kunst doet met leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool – Showing Off

In 2016 organiseerde de Antwerpse Ziekenhuisschool voor het eerst een hedendaags kunstproject Showing Off in samenwerking met het M HKA en enkele Antwerpse kunstenaars.

Wat begon als een klein project groeide uit tot een succesvolle tentoonstelling in het M HKA. Het enthousiasme van de kinderen en kunstenaars maakt een tweede editie onvermijdelijk. Die komt er dit voorjaar (2017) aan. Met nog méér deelnemende leerlingen en kunstenaars. Deze keer komt er eerst een mobiele tentoonstelling langs de vestigingen van de ziekenhuisschool, de dag nadien gaan de kinderen en jongeren zelf aan de slag met de kunstenaars.
“Onze leerlingen krijgen zelden de kans om deel te nemen aan cultuurprojecten. Met Showing Off willen we laten zien dat het wel kan. We mogen ook eens stoefen met wat onze leerlingen kunnen. Hun creativiteit is een inspiratiebron voor iedereen” aldus Bram Van de Vyver, leerkracht van De Leerexpert Ziekenhuisschool.

Net zoals vorig jaar zullen alle werken van de leerlingen tentoongesteld worden in het M HKA met bijhorende catalogus.

Beluister enkele fragmenten gemaakt door onze leerlingen.