Nieuws

vb. 28/02/2024
vb. 28/02/2024

We delen onze expertise met de boeken- en letterensector

Stedelijk Leersteuncentrum Antwerpen was een van de drie praktijkvoorbeelden tijdens ‘Elk verhaal telt: samen naar meer impact’, een studiedag voor de boeken- en letterensector, op 30 november 2023. Onze inclusiecoach Laura van Alphen en directeur Ellen Ferny werden geïnterviewd over hoe inclusieve praktijk in organisaties beoordelen, de kracht van samenwerken, gewoontes durven loslaten en je doelgroep leren kennen.

Ga jij naar de Inclusiedag van Ouders voor Inclusie?

Ouders voor Inclusie is een organisatie van en voor ouders van kinderen met specifieke noden. Jaarlijks organiseren zij de Inclusiedag, een dag waarop ouders elkaar ontmoeten en inspireren.

Netwerkdag met Stedelijk CLB Antwerpen

Op dinsdag 28 november 2023 organiseerden we onze eerste netwerkdag met Stedelijk CLB Antwerpen. In het Zuiderpershuis leerden we elkaar beter kennen en werkten we onder andere samen rond een gemeenschappelijk tijdspad. Zo willen we de werking van onze centra meer op elkaar afstemmen en nog beter samenwerken. We vonden het alvast een hele geslaagde eerste editie. Ontdek hieronder enkele sfeerfoto's.

Expertise uitwisselen met Finse collega's

Leersteuncentrum Antwerpen kreeg in oktober 2023 een week lang de Finse leerkracht Hanna-Kaisa Malinen op bezoek. Zij kwam in het kader van een internationale uitwisseling kijken hoe ons leersteuncentrum werkt. In Finland bestaan geen leersteuncentra. Daar wordt inclusief onderwijs anders aangepakt. Dat vertelt leerondersteuner Joep: hij liep eerder stage in een Finse school waar hij Hanne-Kaisa ontmoette. Uit hun vriendschap groeide er een internationale samenwerking. Hanna-Kaisa ging tijdens haar bezoek de ganse week op pad met onze leerondersteuners, die in scholen leerlingen met leernoden en hun leerkrachten ondersteunen. Kijk je mee?

Huidige NOA-ondersteuning loopt door bij Leersteuncentrum Antwerpen

Kreeg je kind afgelopen schooljaar ondersteuning van ondersteuningsnetwerk NOA De Leerexpert? Dan loopt deze ondersteuning vanaf september gewoon door bij Leersteuncentrum Antwerpen.

Inclusiecoach Laura ondersteunt reguliere scholen met hoge inclusienoden

Inclusiecoach Laura Van Alphen met leerling
We vinden het belangrijk om de vinger aan de pols te houden en in te spelen op de inclusienoden van onze scholen. Daarom zetten we in op innovatie met bijvoorbeeld onze inclusiecoaches. Die begeleiden reguliere scholen die minstens 3 leerlingen met een type 2-profiel hebben. Zo blijven we als leersteuncentrum steeds zoeken naar werkbare en duurzame oplossing voor zowel leerlingen als het schoolteam en zetten we inclusie mee in beweging.
Subscribe to Nieuws