Leopold3

kleuter- en lagere school

Inschrijven

Inschrijven voor schooljaar 2019-2020

Ben je nog dit schooljaar op zoek naar een nieuwe school voor jouw kind? Neem dan rechtstreeks contact op met ons. We kunnen je kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn.

  • Je kunt telefonisch contact opnemen via het nummer 03 502 08 40 en een afspraak maken voor een rondleiding of een inschrijving. Dit kan natuurlijk ook via email. Ons adres is leopold3@so.antwerpen.be
  • Je komt rechtstreeks naar school en maakt een afspraak voor de inschrijving. 

Het is steeds belangrijk dat je de identiteitskaart van jouw kind meeneemt.

Inschrijven voor schooljaar 2020-2021

Elk schooljaar, tussen januari en maart, organiseert onze school bezoekmomenten. Op die manier krijg je een volledig beeld van onze school en onze troeven. Wil je je kind aanmelden voor schooljaar 2020-2021? Kom dan zeker eens langs op één van volgende momenten:

Kijkmomenten in Leopold III

  • worden weldra bekend gemaakt. 

Meld je aan!

Om te kunnen inschrijven in onze school voor het schooljaar 2020-2021 moet je je kind eerst aanmelden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. 

Kinderen die broers of zussen hebben in onze school kunnen zich vroeger aanmelden. Dit geldt ook voor kinderen van personeel. Hierna moet je je kind nog inschrijven in de school. Aan de hand van bepaalde criteria wordt bepaald in welke voorkeurschool je je kind kan inschrijven. 

Aanmelden met voorrang

Vanaf 1 februari van 9.30 uur tot en met 15 februari 2019 tot 17.00 uur. Tijdens deze periode kunnen kinderen die een broer of zus hebben in een bepaalde school aangemeld worden in diezelfde school. Dit geldt ook voor kinderen van personeel.

Stap 1: Meld je kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt).
Stap 2: Je krijgt een e-mail en brief waarin je school vermeld staat.
Stap 3: Schrijf je kind in.

Aanmelden zonder voorrang

Vanaf 1 maart vanaf 9.30 uur tot en met 29 maart 2019 tot 17.00 uur. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven.

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.
Stap 2: Meld je kind online aan. Zet de scholen in volgorde van je voorkeur.
Stap 3: Je krijgt een e-mail of brief waarin je school vermeld staat. Je moet je kind dus nog effectief inschrijven in de school die in de brief staat. De inschrijving is pas definitief als je het inschrijvingsregister hebt ondertekend.
Stap 4: Schrijf je kind in.

Hoe werkt het?

Meldjeaan Antwerpen: inschrijven in het basisonderwijs from Onderwijsbeleid on Vimeo.

Via onze schoolwebsite kan je je kind niet aanmelden. Meld je kind aan via de website van Meldjeaan Antwerpen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Dan kan je beroep doen op meerdere organisaties: de lijst van organisaties krijgt momenteel een update. 

Of neem contact op met Helpdesk Aanmelden:
T: 0800 62185
helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be
meldjeaan.antwerpen.be

Na de aanmeldingsperiode

Wil je inschrijven in onze school maar is de aanmeldingsperiode voorbij? Neem dan rechtstreeks contact op met ons. We kunnen je kind inschrijven als er nog vrije plaatsen zijn.