Merit

stedelijk secundair onderwijs

Gespecialiseerd Recreatiemedewerker

Over deze studierichting

3e graad - bso

Toerisme en recreatie is een groeiende sector op de arbeidsmarkt. Nochtans is er een groot gebrek aan geschoold personeel in Vlaanderen. Dankzij deze opleiding zal je je kansen op werk in de sector aanzienlijk kunnen verhogen, ook in het buitenland.

Vanaf het schooljaar 2014-2015, al dan niet na een vooropleiding in Onthaal en recreatie, zal je  terecht kunnen in dit specialisatiejaar met een attest van de derde graad beroepsonderwijs. Ben je sportief, creatief en kan je goed met mensen om? Kan je bovendien goed organiseren en heb je interesse in de toeristische sector? Dan is dit specialisatiejaar geknipt voor jou.

De focus in dit specialisatiejaar ligt op vlotte communicatie in je eigen taal maar ook in het Engels en het Frans en op sociale vaardigheden die je van pas komen in de dienstensector. Je verwerft een grotere zelfstandigheid, meer verantwoordelijkheidszin en rijpheid tijdens de intensieve stages in toeristische en recreatieve diensten in binnen- en buitenland.

Belangrijk in dit specialisatiejaar is het vak bedrijfsbeheer waardoor je administratieve vaardigheden worden aangescherpt en je je als zelfstandige kan vestigen.  Je behaalt eveneens een EHBO brevet.

Wie slaagt in dit specialisatiejaar kan solliciteren voor een waaier aan jobs in de toeristische en recreatieve sector in binnen- en buitenland: recreatiemedewerker in een hotel, vakantiepark, pretpark, animator in een hotel, attractiepark, bungalowpark, camping, op een cruiseschip, medewerker van stedelijke toeristische diensten, sportdiensten, speelpleinwerking, feestactiviteiten, festivals, concerten, evenementen…

Met je diploma secundair onderwijs kan je eveneens verder studeren om een diploma te halen in het hoger onderwijs bijvoorbeeld in Toerisme-Recreatie.