Afstuderende studenten van Stedelijke Academies exposeren hun werk

Op vrijdag 10 september 2021 organiseren de Stedelijke Academies van Antwerpen in het Zuiderpershuis opnieuw Viewmaster/Masterview. Dat is de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de studenten van alle Academies. En dat voor studenten van alle domeinen: muziek, woord, dans en beeld. Studenten krijgen tijdens deze expo een podium om hun werk op een unieke manier en locatie te tonen.

Twee topcuratoren 

Elk jaar gaan de Academies op zoek naar twee curatoren. De grote namen dit jaar zijn beeldend kunstenaar Rinus Van de Velde en muzikant Mauro Pawlowski. Mauro en Rinus brengen een selectie van de meesterwerken samen in het Zuiderpershuis onder de titel “This time it’s personal”. Het resultaat wordt een straffe mix van eigenzinnige beelden, verhalen, klanken en stijlen. 

De titel "This time it’s personal" heeft uiteindelijk meer en meer vorm gekregen tijdens de rondgangen en hun selectieproces mee bepaald. Rinus en Mauro waren verwonderd over de rijkdom aan universums die ze tegenkwamen. Elke student heeft een persoonlijk verhaal en zo zijn kijk op de omgeving. Die authenticiteit en kwaliteit die ze vonden in de werken binnen de Academies vonden Rinus en Mauro bijzonder. 

Viewmaster/Masterview – This time it’s personal 
Op 10, 11, 12, 18 en 19 september 2021 in het Zuiderpershuis, Antwerpen 
www.stedelijkonderwijs.be/viewmastermasterview 

donderdag 9 september 2021
Academies