Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Dag van het Stedelijk Lyceum

Zaterdag 16 maart is de Dag van het Stedelijk Lyceum. Dan zetten alle stedelijke secundaire scholen met een eerste graad hun deuren open voor nieuwsgierige leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. Van 13 tot 17 uur kan je langskomen om kennis te maken met de leerkrachten en het studie-aanbod, kan je de klaslokalen verkennen en nog veel meer.

Leuke workshops en rondleidingen door leerlingen van de school geven je een unieke inkijk in de schoolwerking. De leerlingenraad en het oudercomité staan ook klaar om vragen te beantwoorden. Op sommige scholen zijn er ook optredens of andere leuke activiteiten. 

Johan Nys, netwerkdirecteur Stedelijk Lyceum: "Het Stedelijk Onderwijs gebruikt de modernisering als hefboom om in te zetten op een onderwijs dat tegemoet komt aan de uitdagingen van vandaag. We zorgen ervoor dat elk kind zijn plek vindt, met aandacht voor leerwinst en kwaliteit. Actief burgerschap is een rode draad doorheen alle vakken en maakt dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot flexibele, kritische, bekwame burgers."

Praktisch:
Zaterdag 16 maart 2019
Welkom vanaf 13 uur. De deuren sluiten om 17 uur
Voor leerlingen (en hun ouders) van het vijfde en zesde leerjaar uit alle onderwijsnetten

Info en de link naar alle deelnemende scholen vind je op wwww.stedelijkonderwijs.be

dinsdag 12 maart 2019
Secundair Onderwijs