Nieuws

vb. 23/02/2024
vb. 23/02/2024

Omnimundo getuigt over digitale aanpak op internationaal online event op 9 februari

Op 9 februari om 18 uur komen leerkrachten, onderwijsexperts, beleidsmakers, ... van over de hele wereld online samen op het Microsoft event 'Reimagine Education'. Ook stedelijke basisschool Omnimundo is van de partij en getuigt er over hoe taaltontwikkeling en technologie hand in hand gaan.

Groenbuffer voor De Leerexpert Burchtse Weel

Door de Oosterweelwerken verdween een deel van het bestaande buffergroen aan De Leerexpert Burchtse Weel, die zich situeert naast de E17, aan de ingang van de Kennedytunnel. Maar in samenspraak met Agentschap van Natuur en Bos en Stad Antwerpen, kon Stedelijk Onderwijs ervoor zorgen dat er een nieuwe groenbuffer werd aangeplant.

Kunstkaai stelt gerenoveerde Van Averbekegebouw voor

Op zaterdag 21 januari stelt Kunstkaai haar gerenoveerde schoolgebouw voor aan het grote publiek. Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het gerenoveerde gebouw en de sfeer op te snuiven van vroeger en nu.

Gazet van Antwerpen kiest de Antwerpenaar van 2022

Stedelijke basisschool Alberreke valt in de prijzen bij Gazet van Antwerpen. In 2022 beloonde Klassewerkplek Alberreke al als 'klassewerkplek'.

Cyberaanval op Stad Antwerpen

Het informaticasysteem van Stad Antwerpen werd in de nacht van 5 op 6 december 2022 getroffen door een cyberaanval. Deze cyberaanval heeft ook gevolgen voor Stedelijk Onderwijs. We doen er alles aan om stapsgewijs onze digitale systemen weer op te starten. We beseffen dat dit problemen oplevert voor leerlingen, cursisten, ouders en leveranciers en wensen ons hiervoor te verontschuldigen.

Nieuwe school voor stedelijk buitengewoon onderwijs op Luchtbal

Al enkele jaren worden we in Antwerpen geconfronteerd met een acuut capaciteitstekort in het buitengewoon basisonderwijs. De voorbije jaren hebben we als Stedelijk Onderwijs hemel en aarde bewogen om in onze scholen bijkomende plaatsen te creëren. Maar deze inspanningen zijn onvoldoende om alle kinderen op de wachtlijst een plaats te geven.

Het Talent een groen en duurzame basisschool

De gebouwen van stedelijke basisschool Het Talent in de Juul Grietensstraat in Borgerhout waren sterk verouderd. Bovendien kampte de school met een groot ruimtetekort.

Dit waren de Zomerscholen

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Duizenden leerlingen en cursisten mogen eindelijk terug naar de klas. Maar voor zo'n 360 leerlingen is dat niet zo lang geleden. Zij werden in 1 van de 6 Zomerscholen meegenomen in de wondere leeswereld van het jeugdboek 'De Vindeling van Wammerswald' van Stefan Boonen.

3 leerkrachten Stedelijk Onderwijs genomineerd voor 'Leraar van het Jaar 2022'

Maar liefst 3 straffe leerkrachten van Stedelijk Onderwijs werden genomineerd voor 'Leraar van het Jaar 2022'. Die titel gaat dit jaar naar een leerkracht die zijn of haar leerlingen alle kansen gaf. 18.000 nominaties kreeg Klasse binnen: een absoluut record. Hun redactie selecteerde de 50 strafste leraren, waaronder 3 leerkrachten uit onze scholen en acedemies.

Een nieuwe thuis voor de opleiding vrachtwagenchauffeur

Het Stedelijk Lyceum Eilandje vond begin dit schooljaar een nieuw oefenterrein voor hun leerlingen van de opleiding vrachtwagenchauffeur. 38 leerlingen kunnen er terecht op een site van 3000 m2 voor het aanleren van manoeuvres met een vrachtwagen. Er is ook een loods ingericht als volwaardige leslocatie. Vandaag werd het oefenterrein officieel geopend tijdens de opendeurdag door onder andere Jinnih Beels, schepen van Jeugd en Onderwijs in Antwerpen.

Bezoekers Erfgoeddag ontdekken de geschiedenis van Crea 16

Al 120 jaar komen jongens en meisjes uit Zurenborg naar stedelijke basisschool Crea 16 in de Grotehondstraat. Het scholencomplex opende in 1902 voor het eerst haar deuren, toen als Meisjesschool nr. 16 en Jongensschool nr. 16. Nog steeds komen 440 leerlingen uit de buurt met veel plezier naar stedelijke basisschool Crea 16. Op Erfgoeddag, dat vandaag in teken staat van onderwijs, maken een 100-tal bezoekers kennis met het heden en verleden van de school.

Leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool exposeren in het M HKA

Van 1 april tot 24 april loopt in het salon van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) de Showing Off tentoonstelling van de leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Meer dan 1000 plaatsen extra voor leerlingen in het stedelijk secundair onderwijs

De stad Antwerpen moet de komende jaren extra leerlingen kunnen opvangen in het secundair onderwijs. Daarom investeren de stad en Stedelijk Onderwijs fors in het uitbreiden van de capaciteit binnen dit onderwijsniveau. De komende jaren komen er 1026 plaatsen bij in de stedelijke secundaire scholen van Stedelijk Onderwijs.

Curtis Foley is de nieuwe Artistiek Directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

De Koninklijke Balletschool Antwerpen heeft een nieuwe Artistiek Directeur. De gerenommeerde Canadese balletmeester Curtis Foley zal de jonge dansers coachen.

Stedelijk Onderwijs en stad Antwerpen investeren in zorgopleidingen op Stuivenbergsite

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en de stad Antwerpen investeren in de zorgopleidingen in onze stad. De opleiding HBO5 Verpleegkunde van het Stedelijk Lyceum Lamorinière krijgt daarom een nieuwe stek op de Stuivenbergsite. Na de renovatie zal er plaats zijn voor 270 leerlingen HBO5 Verpleegkunde. Daarmee verhogen we de capaciteit voor deze opleiding met 120 plaatsen. In een nieuw zorglab kunnen zij binnen een realistisch nagebouwde zorgcontext hun vaardigheden ontwikkelen en verfijnen. De voorbereidende werken starten in het voorjaar van 2023, zodat we een jaar later kunnen starten met de werken aan de verpleegcampus. De totale investeringskost bedraagt 9.600.000 euro.

Leerlingen en medewerkers van De Leerexpert Dullingen en MFC Mytyl tonen nieuwe gebouwen tijdens feestweekend

Op zaterdag 23 oktober van 12 uur tot 17 uur uur tonen De Leerexpert Dullingen (school voor buitengewoon kleuter-, lager- en secundair onderwijs) en het MFC Mytyl (multifunctioneel centrum) van het Stedelijk Onderwijs hun nieuwe gebouwen aan de buitenwereld. Iedereen is welkom voor een rondleiding en een hapje en een drankje.

Afstuderende studenten van Stedelijke Academies exposeren hun werk

Op vrijdag 10 september 2021 organiseren de Stedelijke Academies van Antwerpen in het Zuiderpershuis opnieuw Viewmaster/Masterview. Dat is de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de studenten van alle Academies. En dat voor studenten van alle domeinen: muziek, woord, dans en beeld. Studenten krijgen tijdens deze expo een podium om hun werk op een unieke manier en locatie te tonen.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Nieuws