Stedelijk Onderwijs

Iedereen helemaal op zijn plek.

Zomerscholen Stedelijk Onderwijs van start

Vanaf 10 augustus krijgen meer dan 600 leerlingen van het Stedelijk Onderwijs in 16 Zomerscholen de kans om verloren (school)tijd in te halen en zich extra voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Om te weten te komen wat de leerlingen precies doen en leren op de Zomerschool geven we iedere dag het woord aan één van de leerlingen.

De Zomerschool zit er al op voor de leerlingen van het basisonderwijs! Mory (10), het zonnetje in huis, vertelt hoe hij zijn laatste dagen in stedelijke basisschool De Gele Ballon heeft beleefd.
Zijn relaas van de laatste momenten op de Zomerschool lezen? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina

Als het van Mohamed Ali (6) afhangt, dan gaat hij vanaf nu alleen nog maar naar de Zomerschool in Het Pieterke."We zijn hier allemaal lief voor elkaar, wij zijn allemaal beste vrienden."
Meer lezen over zijn dag? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina

In de Zomerschool in Stedelijke Basisschool Sportomundo maakten Hawa (8) en haar klasgenootjes gisteren kijkdozen met daarin wat ze willen meenemen naar de nieuwe planeet. Waarom Hawa koos voor de zee, vertelt ze je met plezier. Meer lezen over haar dag? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina

Hoog bezoek gisteren in Zomerschool Het Atelier: de Ridders van de Orde van de Kraken stonden er voor de deur! Ook ontvingen de leerlingen een mysterieuze brief van de Kraken. Wat daarin stond? Dat vertelt de enthousiaste Roman (9 jaar) je graag. Meer lezen over de dag van Roman? Neem een kijkje op onze Facebookpagina

Kaelan (11) vertelt wat de leerlingen afgelopen vrijdag deden op de Zomerschool in stedelijke lagere school De Tandem. Zijn dag begon goed, want er stond een turnles op de planning.
"Ik turn heel graag, want mijn hobby is freerunning. Dat betekent dat je over dingen moet springen en veel salto’s maakt."
Meer lezen over Kaelan zijn dag? Neem een kijkje op onze Facebookpagina.

De 6-jarige Pharell bereidt zich in de Zomerschool voor op het 1e leerjaar. Hij vertelt over een dag waarin hij deed wat hij het liefst doet: schrijven en knutselen.
"Ik hoop dat als de Ridders langskomen, ze zullen zeggen: Pharell, jij bent de beste tekenaar van de Zomerschool.”
Meer lezen over Pharell zijn dag? Neem een kijkje op onze Facebookpagina.

Doorheen de 2 weken van de Zomerschool worden de kinderen meegenomen in een verhaal, vormgegeven door theatergezelschap Compagnie Lodewijk/Louis.
Op de derde dag maakten de leerlingen kennis met de hoofdrolspelers: de Ridders van de Orde van de Kraken. Meryem (11) vertelt over deze personages in haar dagverslag.
Meer lezen over Meryem haar dag? Neem een kijkje op onze Facebookpagina.

Fatima (10) vertelde over de tweede dag: "We maakten zelfportretten en vertelden over onze talenten. Mijn talenten zijn dat ik goed kan tekenen en graag mensen help."
Meer lezen over Fatima haar dag? Neem een kijkje op onze Facebookpagina.

De eerste dag van Aisosa (8) op de Zomerschool was best spannend, maar al snel voelde hij zich helemaal op z'n plek.
“Een dag op de Zomerschool is anders dan op de ‘gewone’ school, maar ik vind het minstens even leuk. Er is veel muziek en we leren net zoveel als we spelen."
Meer lezen over Aisosa zijn dag? Neem een kijkje op onze Facebookpagina.

 

maandag 17 augustus 2020
Stedelijk Onderwijs - algemeen