Nieuws

vb. 19/07/2024
vb. 19/07/2024

Onze leerkrachten en leerlingen verdienen beter dan een standstill of gemorrel in de marge

Vandaag betogen de vakbonden tegen het adviesrapport van de Commissie van Wijzen over de modernisering van het personeelsbeleid binnen onderwijs. Het rapport bevat een aantal ingrijpende adviezen die de huidige situatie wezenlijk zouden veranderen. Dat de vakbonden wantrouwig staan tegenover het advies is begrijpelijk. Dat ze het rapport in globo of ten minste sommige onderdelen ervan al definitief afwijzen, voordat er rond de tafel is gezeten, is dan weer een gemiste kans.

Gazet van Antwerpen kiest de Antwerpenaar van 2022

Stedelijke basisschool Alberreke valt in de prijzen bij Gazet van Antwerpen. In 2022 beloonde Klassewerkplek Alberreke al als 'klassewerkplek'.

Cyberaanval op Stad Antwerpen

Het informaticasysteem van Stad Antwerpen werd in de nacht van 5 op 6 december 2022 getroffen door een cyberaanval. Deze cyberaanval heeft ook gevolgen voor Stedelijk Onderwijs. We doen er alles aan om stapsgewijs onze digitale systemen weer op te starten. We beseffen dat dit problemen oplevert voor leerlingen, cursisten, ouders en leveranciers en wensen ons hiervoor te verontschuldigen.

Het Talent een groen en duurzame basisschool

De gebouwen van stedelijke basisschool Het Talent in de Juul Grietensstraat in Borgerhout waren sterk verouderd. Bovendien kampte de school met een groot ruimtetekort.

3 leerkrachten Stedelijk Onderwijs genomineerd voor 'Leraar van het Jaar 2022'

Maar liefst 3 straffe leerkrachten van Stedelijk Onderwijs werden genomineerd voor 'Leraar van het Jaar 2022'. Die titel gaat dit jaar naar een leerkracht die zijn of haar leerlingen alle kansen gaf. 18.000 nominaties kreeg Klasse binnen: een absoluut record. Hun redactie selecteerde de 50 strafste leraren, waaronder 3 leerkrachten uit onze scholen en acedemies.

Bezoekers Erfgoeddag ontdekken de geschiedenis van Crea 16

Al 120 jaar komen jongens en meisjes uit Zurenborg naar stedelijke basisschool Crea 16 in de Grotehondstraat. Het scholencomplex opende in 1902 voor het eerst haar deuren, toen als Meisjesschool nr. 16 en Jongensschool nr. 16. Nog steeds komen 440 leerlingen uit de buurt met veel plezier naar stedelijke basisschool Crea 16. Op Erfgoeddag, dat vandaag in teken staat van onderwijs, maken een 100-tal bezoekers kennis met het heden en verleden van de school.

Meer dan 1000 plaatsen extra voor leerlingen in het stedelijk secundair onderwijs

De stad Antwerpen moet de komende jaren extra leerlingen kunnen opvangen in het secundair onderwijs. Daarom investeren de stad en Stedelijk Onderwijs fors in het uitbreiden van de capaciteit binnen dit onderwijsniveau. De komende jaren komen er 1026 plaatsen bij in de stedelijke secundaire scholen van Stedelijk Onderwijs.

Stedelijk Onderwijs en stad Antwerpen investeren in zorgopleidingen op Stuivenbergsite

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en de stad Antwerpen investeren in de zorgopleidingen in onze stad. De opleiding HBO5 Verpleegkunde van het Stedelijk Lyceum Lamorinière krijgt daarom een nieuwe stek op de Stuivenbergsite. Na de renovatie zal er plaats zijn voor 270 leerlingen HBO5 Verpleegkunde. Daarmee verhogen we de capaciteit voor deze opleiding met 120 plaatsen. In een nieuw zorglab kunnen zij binnen een realistisch nagebouwde zorgcontext hun vaardigheden ontwikkelen en verfijnen. De voorbereidende werken starten in het voorjaar van 2023, zodat we een jaar later kunnen starten met de werken aan de verpleegcampus. De totale investeringskost bedraagt 9.600.000 euro.
Subscribe to Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Nieuws